1 / 6

Scade rolul stimulentelor pe termen scurt

Salariile acordate pentru functiile din sectorul de management al riscului in organizatiile de servicii financiare cresc pe masura ce sectorul se aliniaza la dispozitiile de reglementare si scade rolul stimulentelor pe termen scurt (STS) in retributia compusa din sectorul financiar.

Aceasta reducere a STS-urilor este insotita de majorari ale salariului de baza si o utilizare mai larga a remuneratiei amanate si a stimulentelor pe termen lung (STL).

Datele provin din Studiul anual Pan-European al Mercer privind remuneratia pentru servicii financiare aferenta pozitiilor executive, care furnizeaza date privind salariul de baza si primele pentru pozitiile de tip senior executive level. Datele au fost compilate de la un numar de 38 de organizatii de top de asigurari, servicii bancare si financiare din Europa de Vest.

Datele Mercer indica si faptul ca nivelurile in scadere ale compensatiei variabile anuale au fost contrabalansate de introducerea amanarilor, transformand sistemul de acordare a primelor intr-un mijloc mai eficient de a alinia plata primelor cu orizontul de timp al riscurilor.

Raportul noteaza, de asemenea, ca pachetele generoase de plati compensatorii au fost revizuite si reduse pe scara larga, ca raspuns la preocupari publice. Tendinta pentru planurile de pensii, de a trece de la solutii de beneficii clare la scheme de contributii clare, persista neschimbata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri