Transfagarasanul, cea mai spectaculoasa sosea din lume

Transfagarasanul, cea mai spectaculoasa sosea din lumeTransfagarasanul a ocupat prima pozitie intr-un clasament al celor mai spectaculoase sosele din lume.

Drumul care leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania a depasit astfel sosele din Muntii Alpi, Anzi sau din desertul Emiratelor Arabe Unite.

PETITIE: Numiti specialisti in supravegherea sectorului financiar! Eliminati numirile politice!

PETITIE: Numiti specialisti in supravegherea sectorului financiar! Eliminati numirile politice!La inceputul lunii decembrie, Wall-Street.ro a lansat o petitie prin care cere eliminarea numirilor politice in functiile de conducere din institutiile de supraveghere financiara.

In conditiile in care guvernul va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP sa fie preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara, consideram aceasta perioada o “fereastra de oportunitate” pentru a profesionaliza si restructura in mod eficient autoritatile de supraveghere.

TVA, platita la incasarea facturii

TVA, platita la incasarea facturiiGuvernul a informat FMI despre intentia de a introduce achitarea TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro, daca platile sunt efectuate prin banca.

Decizia Guvernului de a introduce plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro a fost anuntata in iulie de premierul Victor Ponta.

SOC IN PIATA DE CAPITAL: Cristian Sima a disparut

SOC IN PIATA DE CAPITAL: Cristian Sima a disparutWall-Street.ro a anuntat in premiera la inceputul lunii octombrie ca brokerul si fostul director-presedinte al Sibex, Cristian Sima, a disparut din tara, o parte dintre clienti acuzandu-l ca le-a pierdut banii pe care ii investisera.

Scandalul a luat o imensa amploare in saptamanile care au urmat, Sima ajungand sa trimita scrisori zilnice in care a facut presupuse dezvaluri despre anumite persoane din piata de capital romaneasca.

ATAC FARA PRECEDENT dinspre BNR: In Romania nu e capitalism!

ATAC FARA PRECEDENT dinspre BNR: In Romania nu e capitalism!Lucian Croitoru, consilier guvernator BNR a surprins la inceputul anului printr-o serie de afirmatii dure in care mentiona ca intreaga criza din Romania este rezultatul esecului guvernelor din ultimii 20 de ani de a instaura capitalismul, modelul original de Dambovita permitand acapararea timpurie a economiei de catre clicile antreprenori de carton - politicieni.

La 21 de ani, doi informaticieni vor sa lanseze un iTunes de Romania

Doi tineri de 21 de ani din Bacau, premianti la concursuri de informatica, pregatesc lansarea Jukebox, o aplicatie gratuita ce permite ascultarea muzicii din orice colt al lumii, in orice moment, pe orice dispozitiv.

Aplicatia are si o componenta puternic sociala, fiind integrata cu principalele platforme de social media ceea ce permite utilizatorilor sa descopere noi melodii prin intermediul prietenilor. De asemenea, in baza unui istoric, Jukebox deprinde gusturile muzicale ale utilizatorilor venind cu sugestii in acest sens.

Romania a semnat ACTA, proiectul care va permite controlul laptop-urilor si al mobilelor

Romania a semnat ACTA, proiectul care va permite controlul laptop-urilor si al mobilelorRomania si alte 21 de state ale UE au semnat in Japonia documentul international Anti-Counterfeiting Trage Agreement (ACTA), care vizeaza combaterea comercializarii de produse contrafacute precum si pirateria online. Activisti din lumea digitala indeamna populatia sa se opuna semnarii actului, comparat cu SOPA.

Ulterior insa, Parlamentul European (PE) a respins definitiv tratatul ACTA, anuland astfel posibilitatea ca Uniunea Europeana (UE) sa ratifice acest acord international controversat

Peste 200.000 de romani, prinsi in plasa unui atac informatic pe Facebook

Peste 200.000 de romani, prinsi in plasa unui atac informatic pe FacebookPeste 200.000 de romani au fost pacaliti ca pot afla cine ii urmareste pe reteaua de socializare Facebook, mai bine de jumatate dintre acestia ajutand la propagarea atacului pentru ca „vorbesc despre asta”

Tag‐jacking‐ul, cel mai simplu mecanism de propagare a escrocheriilor in retelele sociale ramane, in continuare, foarte eficient.

Cristian Mungiu castiga premiul pentru scenariu la Cannes 2012

Cristian Mungiu castiga premiul pentru scenariu la Cannes 2012Cristian Mungiu a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu, in luna mai, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul "Dupa dealuri", catalogat de presa de specialitate si ca un favorit la un al doilea Palme d'Or pentru autorul sau.

"Ma bucur sa ma aflu aici. Nu stii niciodata cand ti se mai da aceasta ocazie", a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde s-a desfasurat ceremonia de premiere.

Cum sa faci mii de euro din calatorii si scris: Are 27 de ani si a vizitat 40 de tari

Cum sa faci mii de euro din calatorii si scris: Are 27 de ani si a vizitat 40 de tariDe doua trei ori pe luna Razvan Pascu pleaca intr-un city break, iar pana la 27 de ani a calatorit in aproximativ 40 de tari.

De fapt, are atat de mult invitatii de a vedea locuri din Romania sau strainatate incat nu ii ajunge timpul. Iar toate acestea le primeste pentru ca acum trei ani a lansat un blog specializat pe turism pe care inca de la inceput si-a dorit sa il transforme intr-o afacere.

Ce am invatat de la Philip Kotler: 15 lucruri utile in marketing

Ce am invatat de la Philip Kotler: 15 lucruri utile in marketingProfitati de criza, faceti-va brandurile iubite si intalniti-va cat mai des cu directorul financiar, le-a spus Philip Kotler celor cateva sute de manageri care s-au strans pe 1 iunie la Ateneul Roman pentru a-l asculta si vedea pe parintele marketingului.

PRO TV declara razboi site-urilor cu filme si seriale difuzate ilegal: Vplay si Serialepenet, vizate

PRO TV declara razboi site-urilor cu filme si seriale difuzate ilegal: Vplay si Serialepenet, vizateLa inceputul lui noiembrie, CNA a decis sa sesizeze Politia cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis.

Masura a fost luata dupa ce Pro Tv a trimis o adresa in acest sens Consiliului National al Audiovizualului.