4 / 9

Victor Kapra: un pas exceptional ar fi proiectele comune

Victor Kapra ofera trei sugestii de bloguri din trei domenii diferite – fotografie, tineret, blog veteran de analiza.

1. www.Blogdefotografie.ro - lansat de tanarul fotograf Dragos Asaftei. Vine cu sfaturi accesibile si inteligibile pentru marea masa de amatori intr-ale pozatului.
2. http://30rocks.ro/ - blog foarte recent lansat care se adreseaza unei nise foarte active: generatia 30 de ani. Scris alert de doua bloggerite cu experienta.
3. http://vlad.ursulean.ro/ - blog veteran, cu niste texte fantastice care depasesc granita reportajului si se duc spre roman de buna calitate.

Despre bloguri in 2013…

Au in continuare o oportunitate foarte buna pe piata media din Romania, din cauza diluarii continue a informatiei livrate de presa traditionala.

Din pacate, blogurile autohtone se incapataneaza, in majoritate, sa preia comunicate de presa, sa traduca prost din presa internationala, sa dea rasol cu informatia, iar unele sa fie obsedate de SEO.
Care ar fi situatia ideala: bloggerul sa se chinuiasca mai mult sa vina cu propriul punct de vedere, cu propria interpretare a intamplarii, a evenimentului. Sa fie mai degraba analist decat agentie de presa. Plus, sa aplice o oarecare deontologie.

Un pas exceptional al blogosferei romanesti ar fi proiectele comune: doi-trei bloggeri competenti pe un domeniu sa-si uneasca fortele intr-un blog colectiv, cu nisa si tematica clare. Un astfel de blog ar capata substanta si forta. Insa, cum ii cunosc eu pe bloggerii romani, nu cred ca vom vedea prea multe proiecte de acest gen.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri