Sa creezi GIF-uri sau meme-uri

Sa creezi GIF-uri sau meme-uriCrezi sau nu, este ilegal sa folosesti material aflat sub copyright, fara permisiune. Desi este legal sa parodiezi materiale aflate sub drept de autor, a “ridica” acest material direct de la sursa este ilegal. Cu toate acestea este practic imposibil sa dai in judecata un creator de GIF-uri deoarece distributia extrem de larga face foarte greu de gasit sursa originara.

Aplicatie de blocare a reclamelor

Aplicatie de blocare a reclamelorDesi pot fi iritante, acele bannere, pop-up-uri sau reclame din cadrul clipurilor sunt (surpriza!) cele care platesc pentru ca tu sa poti vedea acel continut, gratuit. Evitand acele reclema este aproape ca si cum nu ai plati un abonament pentru a vedea un film si, in unele cazuri, blocarea reclamelor poate fi ilegala. http://news.cnet.com/2100-1030_3-6207936.html Pentru unele site-uri, evitarea reclamelor prin aplicatii ce le blocheaza poate insemna pierderi de miliarde de dolari pe an.

Download-ul de fisiere si folosirea lor fara permisiune

Download-ul de fisiere si folosirea lor fara permisiuneUn lucru destul de evident dar deseori ignorat – este ilegal sa copiezi orice fisier JPG, PNG, PDF sau alt fel, fie si vechi, gasit la o simpla cautare pe Google. Este legal sa le vezi dar in momentul in care le downloadezi, fara permisiunea owner-ului, devine ilegal. Distributia acelui fisier aflat sub copright este, de asemenea, ilegala. Exceptie fac fisierele care ofera, in mod explicit, permisiunea de download si distributie.

Sa te conectezi la retele Wi-Fi nesecurizate

Sa te conectezi la retele Wi-Fi nesecurizateUite-te peste umar data viitoare cand te conectezi la Wi-Fi-ul Starbucks-ului, fara sa fii client al restaurantului! Desi reteaua este acolo, este deseori ilegal sa te folosesti de ea, daca nu te incadrezi in termenii si conditiile furnizorului. Este de asemenea ilegal sa te folosesti de alte retele “la liber”, fara a cere in prealabil voie proprietarului.

Crearea de retele private virtuale pentru a te da din America

Esti in Romania si esti frustrat(a) ca nu poti “prinde” Netflix, Hulu sau Amazon? A te folosi de retele private virtuale (VPN) pentru a iti masca IP-ul sa para ca esti din America este, tehnic, ilegal.

Crearea de conturi ce parodiaza

Crearea de conturi ce parodiazaNu ti se permite sa faci conturi care parodiaza pe Twitter, fara sa scrii, clar, ca este un cont “fals”. In termenii si conditiile companiei americane scrie ca nu ai voie sa “te dai” altcineva.

Conturi de Facebook sub varsta reala

Conturi de Facebook sub varsta realaDaca ai citi(t) termenii si conditiile Facebook, scrie clar ca reteaua sociala nu permite nimanui sub varsta de 13 ani sa isi faca cont sau sa opereze un cont. Nu ca acest lucru ar opri multi preadolescenti sa isi faca conturi.

Inregistrarea unui domeniu al unui brand

Inregistrarea unui domeniu al unui brandGandeste-te de doua ori inainte sa cumperi un domeniu ce ar putea fi deja inregistrat de o companie. Citeste aici mai multe despre acest subiect.

Incarcarea pe YouTube de continut aflat sub proprietate intelectuala

Incarcarea pe YouTube de continut aflat sub proprietate intelectualaIncarcarea de continut aflat sub copyright pe YouTube este, ai ghicit, ilegal. Oricat de multe filtre ar pune insa compania americana, tot se pare ca “se strecoara” clipuri din concerte, episoade din The Simpsons – cel putin pana cand sunt descoperite si “date jos”.

Evitarea Paywall-urilor

Evitarea Paywall-urilorDesi este relativ simplu sa faci acest lucru, trecerea de paywall-uri este o alta forma de a accesa continut pentru care ar trebui sa platesti. Este complet ilegal.