Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS

Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS

“Am lucrat timp de doi ani la Genius Bar si una dintre cele mai dificile lucruri era sa imi dau seama exact de ce bateria cuiva se consuma prea repede. Acest articol este rezultatul anilor in care am cercetat si am experimentat diferite metode de a rezolva aceasta problema”, scrie Loveless care este si tehnician de profesie.

Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS

Trebuie sa te duci la Settings-General-Usage si sa te uiti la timpii inregistrati.

“Usage Time” reprezinta cat timp ai folosit efectiv device-ul si “Standby” cat timp device-ul a stat fara a fi folosit, dupa incarcare. O denumire mai buna ar fi “timp total consumat de la incarcare”. Usage time-ul ar trebui sa fie mult mai mic decat Standby time, doar daca nu ai folosit device-ul foarte foarte mult, de la ultima incarcare. Daca nu asa stau lucrurile si Standby este egal sau aproape egal cu Usage time, device-ul are probleme grave.

Testul este sa scrii usage si standby time, sa apesi sleep/wake button pentru a pune in stare de hibernare device-ul si sa il lasi timp de 5 minute. Noteaza apoi daca timpul inregistrat in Standby corespunde cu realitatea – cele 5 minute. Daca usage time-ul a crescut cu mai mult de un minut, bateria are probleme – ceva impiedica device-ul sa “doarma” corespunzator.

Iata cum ai putea creste durata de viata a bateriei, conform fostului angajat Apple.

Pasul 1: dezactiveaza Location si Backgroun App Refresh pentru Facebook

Pasul 1: dezactiveaza Location si Backgroun App Refresh pentru Facebook

Este un pas eficient si simplu de realizat, confirmat pe mai multe device-uri.

Este util sa instalezi aplicatia Xcode si sa rulezi Instruments. Aceasta va monitoriza fiecare proces care are loc in iGadget-ul tau si vei putea vedea care consuma cea mai multa baterie. In timpul testelor, Facebook “mananca” cel mai mult din baterie, asa ca este foarte util sa dezactivezi Location Services si Background App Refresh pentru reteaua sociala americana.

Pasul 2: dezactiveaza Background App Refresh pentru aplicatiile de care nu iti pasa

Pasul 2: dezactiveaza Background App Refresh pentru aplicatiile de care nu iti pasa

BAR este o facilitate adaugata in iOS 7 dar nu este necesar sa ruleze pentru fiecare aplicatie pe care o suporta. Dezactiveaza Background App Refresh pentru Facebook si alte aplicatii de care nu ai nevoie absoluta sa te tina informat tot timpul.

Pasul 3: NU mai inchide aplicatiile in multitasking

Pasul 3: NU mai inchide aplicatiile in multitasking

Pentru a inchide o aplicatie in iOS 7 este de ajuns sa apesi de doua ori, rapid, butonul de home, si apoi sa “arunci” aplicatiile in afara ecranului. Multi spun ca daca faci lucrul acesta, durata de viata a bateriei va creste.

Gresit – subliniaza Scotty Loveless. Prin inchiderea aplicatiei, o scoti din RAM-ul terminalului. Desi poti crede ca asta este ceea ce iti doresti, nu este benefic. Atunci cand deschizi a doua oara aplicatia, device-ul tau trebuie sa o reincarce in memorie din nou – tot acest load si unload “streseaza” bateria mai mult decat daca ai lasa aplicatiile deschise. In plus, iOS inchide din aplicatii automat, atunci cand are nevoie de mai multa memorie. Trebuie sa gandesti ca un utilizator, “nu ca un gunoier”.

Aplicatiile din multitasking NU ruleaza in background – iOS “le ingheata” atunci cand iesi din ele, astfel incat sa fie pregatite atunci cand vrei sa le reaccesezi. Aplicatiile nu ruleaza in background decat daca ruleaza muzica, inregistreaza sau “cauta” apeluri care ar putea veni – precum Skype. Toate acestea sunt insa exceptii.

Pasul 4: dezactiveaza push email temporar

Pasul 4: dezactiveaza push email temporar

Daca problema nu este rezolvata in pasii 1-3, incearca sa dezactivezi Push email temporar sa vezi daca ajuta. Push email permite device-ului tau sa primeasca notificari instant de fiecare data cand primesti un email. Este bine sa stii de fiecare data cand primesti email-uri, dar poate impacta bateria.

Pasul 5: inchide procentajul bateriei

Pasul 5: inchide procentajul bateriei

Inchide procentajul bateriei – settings-general-usage. “Un lucru pe care l-am remarcat in anii de experienta este faptul ca oamenii devin obsedati de durata bateriei. Daca deschizi des device-ul doar ca sa vezi procentajul, devii obsedat si, fara sa vrei, participi la epuizarea mai rapida a vietii bateriei”.