10. Kakao Talk

10. Kakao Talk

KakaoTalk, cu 140 de milioane de utilizatori, a fost lansata in 2010 de compania sud-coreeana Kakao Corp, fiind de altfel foarte populara in Coreea de Sud.

Cu toate ca are o baza mica de utilizatori in comparatie cu alte aplicatii mobile, KakaoTalk are venituri de 204 milioane de dolari, care vin din jocuri si upgrades.

Sursa foto: Kakao.com.

9. Nimbuzz

9. Nimbuzz

Nimbuzz, care atinge acum 150 de milioane de utilizatori, a fost lansata in 2008, compania olandeza fiind insa infiintata cu doi ani in urma, in 2006, de catre Evert Jaap Lugt si Martin Smink.

In urma intrarii pe piata indiana in 2012, unde de altfel compania si-a mutat si sediul, a facut ca o cincime din utilizatorii acestei aplicatii sa fie din India.

Sursa foto: Nimbuzz.com.

8. Facebook Messenger

8. Facebook Messenger

Aplicatia mobila Facebook Messenger, permite trimiterea de mesaje text, dar si impartasirea locatiei utilizatorilor si management facil al contactelor.

Aplicatia este la egalitate cu Instagram dupa numarul de utilizatori, atingand un numar de 200 de milioane.

Sursa foto: Shutterstock.

7. Instagram

7. Instagram

O alta divizie a Facebook, aplicatia foto Instagram, are 200 de milioane de utilizatori. Aplicatia a fost achizitionata de Facebook pentru suma de 1 miliard de dolari, cu toate ca era evaluata la jumatatea acestei sume la momentul tranzactiei, in aprilie 2012.

Cu toate ca strategia fotografiilor sponsorizate este inca la inceput pentru aceasta aplicatie, cateva campanii de succes au fost derulate pentru brandrui ca Taco Bell si Hollister.

Sursa foto: Instagram.com.

6. Tango

6. Tango

Aplicatia de video chat Tango, lansata in 2009 in Montain View de catre Uri Raz si Eric Setton, are 200 de milioane de utilizatori. Succesul acestei aplicatii este datorat faptului ca este extrem de usor de utilizat.

Sursa foto: Tango.me.

5. Skype

5. Skype

Skype are acelasi numar de utilizatori ca Viber, adica 300 de milioane de utilizatori. In 2011, furnizorul de servicii de telefonie prin internet a fost cumparat de producatorul de software Microsoft, pentru 8,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock.

4. Viber

4. Viber

Viber, aplicatie lansata in 2010 de compania cipriota Viber Media, a ajuns la 300 de milioane de utilizatori. Viber Media a fost achizitionata in februarie 2014 de japonezii de la Rakuten in schimbul sumei de 900 de milioane de dolari. Pe langa serviciul de mesagerie mobila, viber ofera si posibilitatea initierii de apeluri pe internet.

Viber a lansat serviciul de stickere in luna noiembrie a anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock.

3. WeChat

3. WeChat

Aplicatia de mesagerie mobila WeChat a fost lansata in 2011 de catre grupul chinez de investitii Tencent Holdings, care a ajuns la ajuns la 100 de milioane de utilizatori in mai putin de un an. In prezent, aplicatia are 355 de milioane de utilizatori inscrisi.

Sursa foto: WeChat.com.

2. Line

2. Line

Line, un serviciu de mesagerie mobila care este popular in special in Japonia si Coreea de Sud, are in jur de 420 de milioane de utilizatori. Aplicatia a fost lansata in 2011 si a atins 100 de milioane de utilizatori la un an si jumatate de la lansare.

In ceea ce priveste veniturile, Line domina piata aplicatiilor de mesagerie mobila, avand venituri de 335 de milioane de dolari in 2013, veniti din vanzarea de stickere.

Sursa foto: Line.me

1. WhatsApp

1. WhatsApp

Serviciul de mesagerie WhatsApp, preluat de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, are 500 de milioane de utilizatori.

WhatsApp nu are oferte de marketing si reclame, insa, avand in vedere ca 59% din venitul generat de Facebook vine din accesarea pe mobil, este posibil ca reclamele sa fie integrate si in serviciul de mesagerie achizitionat de gigantul social media.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Ilustratie tehnologii media/ Shutterstock.