1 / 4

Colaborare stransa intre BVB si Franklin Templeton

Desi este nevoie de un aviz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si de aprobarea actionarilor, in AGA de la finalul lunii, numirea provizorie a lui Konieczny in Consiliul Bursei este vazuta cu optimism in piata de capital.

Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a declarat pentru Wall-Street.ro ca propunerea numirii oficialului Templeton ca administrator provizoriu a fost aprobata in unanimitate de consiliu.

„Consideram ca Greg Konieczny este o persoana potrivita pentru aceasta pozitie, bazandu-ne pe experienta sa in pietele financiare. In plus, acesta a dovedit in mai multe randuri o inclinatie pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti”, a explicat Farmache.

Numirea sa ca administrator trebuie validata de CNVM si apoi aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie 2011.

Farmache a mentionat ca nu este la curent cu eventualitatea unei incompatibilitati a pozitiei detinute de Konieczny cu functia din cadrul Franklin Templeton.

Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, este de parere ca noul membru al Consiliului Bursei are doua mari plusuri: experienta pe pietele internationale si o buna cunoastere a regulilor de trading din pietele mari.

“S-a vazut deja ce inseamna sa ai un fond ca Templeton in Romania. Au adus plus valoare pentru piata de capital din Romania prin masurile pe care le-au luat pana acum. Bursa de Valori colaboreaza foarte bine cu Templeton”, a declarat Ionescu pentru Wall-Street.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri