1 / 4

Schimbari la Sibiu

Cristian Sima (foto), fostul presedinte al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex).

"Dupa alegerile de CA, administratorii am discutat intr-o prima intalnire despre cine sa fie director general si presedinte. Pe langa functia de presedinte CA, am stabilit sa am un mandat interimar de sase luni ca director general, cu posibilitatea prelungirii pentru inca trei luni. In acest timp vreau sa fac un audit managerial, sa vad cum pot sa aduc cheltuielile la nivelul veniturilor operationale. Totodata, voi cauta si un candidat sau mai multi externi pentru functia de director general, pe care, ulterior, ii voi propune Consiliului de Administratie spre aprobare", a declarat Sima pentru Mediafax.

El a mentionat ca Patrick Lyle Young, managerul propus, la finalul lunii martie, la conducerea executiva de catre Teodor Ancuta, fostul presedinte CA si director general al Sibex, va putea candida pentru functia de director general.

"Din ce ne-a spus in AGA, domnul Ancuta, Young are doar un contract de consultanta cu Sibex, care se incheie pe 5 mai. Nimeni nu spune ca nu isi poate depune candidatura", a precizat Sima.

Sima ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu. Ancuta a anuntat la finalul lunii aprilie ca va demisiona din functia de director general al Sibex, dar va ramane presedinte al Consiliului de Administratie.

De asemenea, vechiul CA a fost revocat, fiind alesi noi membri: Alexandru Gaitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, Londra,Paul Miclaus (fost comisar CNVM), Dan Simionescu, Gabriel Filimon, ultimii doi fiind administratori si in fostul CA.

Cristian Sima si-a dat demisia din functia de presedinte al WBS Holding, potrivit Hotnews.ro. El a precizat recent ca are un alt proiect asupra caruia vrea sa se concentreze, acesta fiind “ultimul si cel mai important proiect" din viata sa.

Actionarii Sibex au aprobat ieri, cu majoritate de voturi, situatiile financiare pe 2010, repartizarea profitului net in rezerve, bugetul pe 2011 si numirea Deloitte ca auditor financiar.

Comenteaza acest subiect pe Forumul Wall-Street.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri