1 / 4

Argumentele Franklin pentru listarea la Varsovia

Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si unic administrator al Fondului Proprietatea (“Fondul”), recomanda listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia („WSE”) in primul trimestru al anului 2012, dupa un studiu de sase luni si dupa consultari cu opt importante banci de investitii globale.

„Fondul va beneficia de o vizibilitate sporita in randul investitorilor institutionali internationali, inclusiv ai celor specializati in fonduri de investitii cu perspectiva pe termen lung (cum ar fi fondurile de pensii)”, se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, aceasta listare va incuraja accesul facil la actiunile Fondului Proprietatea unei zone mai largi de investitori care nu investesc in prezent in Romania, ceea ce poate genera in schimb cerere suplimentara pentru actiunile Fondului, sustin oficialii Templeton.

Un alt argument ar fi ca fondul va fi inclus in mai multe rapoarte de analiza ale brokerilor internationali.

De asemenea, administratorii propun ca listarea secundara sa fie combinata cu o oferta de pana la 10% din actiunile existente ale Fondului.

„In urma unui proces de analiza foarte detaliata, recomandam listarea secundara la Bursa din Varsovia datorita avantajelor clare pentru actionarii Fondului Proprietatea, precum vizibilitatea internationala sporita si accesul simplificat pentru o baza diversificata de investitori institutionali cu perspectiva pe termen lung, cum ar fi fondurile de pensii. Credem cu tarie ca listarea secundara propusa poate genera cerere suplimentara pentru actiunile Fondului si poate avea un impact pozitiv asupra discountului fata de Valoarea Unitara a Activului Net din prezent. Speram ca actionarii vor sustine recomandarea noastra la Adunarea Generala a Actionarilor ce va avea loc in septembrie sau octombrie 2011”, a declarat Greg Konieczny (foto), manager de fond, Fondul Proprietatea.

El recomanda faptul ca listarea la Bursa din Varsovia este in interesul pe termen lung al actionarilor Fondului din mai multe motive.

Astfel, WSE a devenit un important nod european pentru unele dintre cele mai mari companii din regiune, cu un numar record de companii internationale listate in 2010 si o valoare totala a ofertelor publice initiale de 99 de miliarde de dolari. Cresterea volumelor si a ofertelor publice initiale vizibile sunt asteptate sa continue in 2011.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri