1 / 4

Datele si cifrele ofertei

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile Petrom va incepe luni, va dura pana pe 22 iulie si va avea un pret maxim de 0,46 lei/titlu, cu 15% peste cotatia de la bursa.

Pretul de referinta – cel minim admis - ar putea fi anuntat in timpul ofertei, urmand sa fie calculat pe baza cotatiilor propuse de investitori in ordinele de subscriere.

"Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului", se arata in anuntul de vanzare, publicat pe BVB.

Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere si, ulterior, fiind luat in calcul si ordinea in care s-au introdus ordinele.

Subscrierile valide vor fi aranjate in ordinea descrescatoare a preturilor prezentate de investitori, iar ordinele care au acelasi pret vor fi aranjate in functie de momentul introducerii ordinelor.

In cazul in care oferta este subscrisa in intregime inainte de expirarea perioadei de derulare, intermediarii si Ministerul Economiei pot decide inchiderea anticipata, dar nu mai devreme de cinci zile lucratoare de la debutul ofertei.

Pachetul minim pe care un investitor il poate subscrie este de 3000 de actiuni. Subscrierile se pot face la sediul intermediarilor din sindicatul de intermediere si din grupul de distributie.

Oferta este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Comisionul intermediarilor este de 0,325% din pretul tuturor actiunilor oferite vandute in cadrul ofertei. Acest comision include taxa BVB pentru tranzactionarea actiunilor la sectiunea de oferte publice - 0,135% din valoarea vanzarilor, precum si comisionul Depozitarului Central de 0,008%, conform prospectului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri