1 / 4

Esecul explicat de Renaissance

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat vineri ca oferta va fi reluata cel mai tarziu in primul trimestru din 2012.

Reprezentantii consortiului care a intermediat oferta publica au dat vina pe contextul dificil din piata care ar fi scazut semnificativ apetitul investitorilor pentru ofertele publice.

“Conditiile dificile de pe pietele internationale si inrautatirea lor pe parcursul procesului de marketing al ofertei Petrom au facut extrem de dificila incheierea tranzactiei. In acest context, apetitul la risc al investitorilor, mai ales pentru piete de capital cu care nu sunt familiarizati, este destul de limitat. Vom continua sa colaboram cu guvernul si suntem increzatori ca oferta Petrom va putea fi incheiata cu success cand conditiile de piata se vor stabiliza”, a declarat John Porter, Managing Director, Head of Financing Group, Renaissance Capital.

Renaissance a fost managerul sindicatului de intermediere al ofertei, la care se mai adauga EFG Eurobank, BT Securities si Romcapital.

“Pietele de capital au fost extrem de volatile. Acest fapt s-a simtit si pe piata din Romania. In ciuda atractivitatii ofertei Petrom, intreg contextul amintit a indus in randul investitorilor o atitudine mult mai prudenta, fapt ce a condus la reducerea expunerilor pe piata de capital si a nivelului investitiilor. Cand pietele vor depasi aceste valuri de neincredere, oferta Petrom poate fi reluata cu success”, a declarat Rares Nilas, directorul general al BT Securities.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri