1 / 5

Primul loc, dar pe o piata mai mare

Ing Investment Management Romania a fost recent inregistrata la Asociatia Administratorilor de Fonduri. Chiar daca pana acum nu a fost nicio restrictie in acest sens si nu este vorba nici de o schimare de strategie pentru business-ul local, miscarea vine in prezent ca o decizie naturala, spune Adrian Tanase (foto), directorul general al ING IM.

Intrarea companiei schimba clasamentul SAI-urilor, chiar la nivelul podiumului. Cu active de 500 de milioane de euro, ING ajunge direct pe locul al treilea , dupa Raiffeisen Asset Management si Erste Asset Management.

Si nu se opreste aici. Tinta este primul loc in top, dar pe o piata mult mai mare.

„Nu ne-am propus un anumit orizont sau o valoare a activelor pentru a ajunge lideri, consideram ca piata este la un stadiu foarte incipient, cu multi pasi de parcurs. Ne dorim sa dominam o piata mult mai mare decat in prezent”, spune Adrian Tanase, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Firma nu are in plan lansarea de noi fonduri, pe langa cele 25 inregistrate in Romania. In schimb, isi propune sa aiba o performanta cat mai buna a acestor produse, care sa fie prezentate in mod corect investitorilor si vandute dupa standardele europene. In opinia directorului, cele 25 de produse acopera toata plaja de instrumente, toate categoriile de risc si de expunere geografica.

„Performanta generata va fi cel mai important driver pentru a vinde aceste fonduri. In plus, volumul vanzarilor va depinde de dezvoltarea canalelor de distributie si de cum vor intelege clientii produsele. Cam acestea ar fi directiile pe care ne axam ca sa fim lideri”, explica Tanase.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri