1 / 4

Antibiotice Iasi

Antibiotice (ATB) are o estimare de profit net semestrial cifrata la 18 milioane lei, cu 4% mai mult decat in prima jumatate din 2010. Cifra de afaceri a companiei din Iasi ar putea sa urce pana la 124 milioane lei, reprezentand o crestere de 7,1% fata de perioada similara din anul precedent.

„Estimam o crestere usoara a profitului net. Nivelul estimat al profitului net egaleaza practic valoarea bugetata pentru anul in curs. Consideram ca exportul va contribui in continuare favorabil la rezultatele companiei. Din evolutia istorica a rezultatelor observam ca societatea inregistreaza o profitabilitate mai buna in primele doua trimestre ale anului dupa care rezultatele sunt mai slabe”, mentioneaza Igor Popov, autorul raportului Broker Cluj.











Profitul operational este estimat in scadere la 27 milioane lei de la 32 milioane lei, cat era in prima jumatate a anului trecut. Marja operationala este prognozata sa revina in apropierea valorii de 21%. O presiune pe marja operational va fi pusa de scaderea rezultatelor din segmentul spitalicesc, care detine o pondere de peste 30% in veniturile companiei.

Antibiotice a inregistrat in 2010 cresteri ale vinzarilor sub media pietei. Rezultatele s-au imbunatatit considerabil in primul trimestru din 2011 (+19,5% pentru cifra de afaceri si +22,5% la profitul net). Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit in valoare de 18,4 milioane lei.
Actiunile ATB au scazut cu 34,8% pe Bursa in 2011

Sursa imgini:
sxc.hu
Sursa grafice: Broker Cluj

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri