1 / 4

Ce spune Alexandru Matei, administratorul suspectat

Alexandru Matei, administratorul SIF Moldova suspectat ca a prejudiciat compania, a explicat pentru Wall-Street.ro pozitia sa asupra acestui subiect.

“Totul a inceput in noiembrie 2009, cand am sesizat intr-un consiliu de administratie mai multe nereguli in activitatea domnului Claudiu Doros (n.r.: actual vicepresedinte si director adjunct)”, povesteste Matei.

La acel moment, reactia lui Doros a fost “am sa scotocesc tot SIF-ul si am sa va gasesc ceva ca sa va dau afara din CA”, a explicat administratorul.

“De atunci, s-a cautat incontinuu, s-a lucrat, am primit mai multe amenintari, s-au facut mai multe acuzatii, dar fara sa aiba temeinicie a posibilului prejudiciu invocate. Toata aceasta problema s-a intins pe mai mult de un an, dar eu am argumente solide pentru fiecare punct”, a mai spus Matei.

Acestea ne-a explicat ca fiecare acuzatie este nefondata: sotia sa nu a fost niciodata presedintele CA Gastrocom, ci doar “membru simplu, pana s-au rezolvat niste nereguli” . Legat de tranzactia in care a fiul sau a cumparat o firma de la compania la care parintii erau actionari majoritari, Matei spune ca a fost vorba de un contract de leasing imobiliar, care nu s-a schimbat in niciun fel.

De asemenea, administratorul SIF Moldova a mai spus ca poate combate oricand toate acuzatiile, inclusive cu terenul de la Marasesti.

“La initiativa conducerii executive si a Consiliului de Administratie s-a construit un atac concertat impotriva mea, care a culminat cu decizia CA de ieri (neintrunit in conditii legale de cvorum sau de luare a deciziilor). Se urmareste sa se insinueze ca am fraudat si prejudiciat compania si sa fie prezentat actionarilor o situatie falsa, fara adevaratele dovezi. Eu cred ca de-a lungul anilor am facut dovada loialitatii fata de companie, mai ales cat am fost presedinte”, a mai declarat acesta.

In perioada 1994 - 1997 Alexandru Matei a fost vicepresedinte CA la Fondul Proprietatii Private II Moldova, care ulterior s-a transformat in SIF Moldova. In 1997, Matei a preluat functia de presedinte CA si director general al SIF Moldova, pe care a ocupat-o pana in 2005. De atunci pana in 2009 a ocupat pozitia de vicepresedinte CA si director general adjunct, iar ulterior a fost doar membru in Consiliul de Administratie.

“Imaginea si reputatia mea sunt afectate si ma voi adresa instantei pentru a mi le apara. Nu voi renunta singur la pozitia din CA, chiar daca se doreste acest lucru, cata vreme nu se vor face dovezi temeinice asupra acuzatiilor, voi lupta pentru ceea ce am construit ani de zile la acest SIF”, a mai spus Alexandru Matei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri