1 / 21

Lucian Anghel

Cea mai mare surpriza din aceasta lista de candidati vine de la Lucian Anghel, economistul sef al BCR. El a fost propus de BCR pentru pozitia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti. Este singurul candidat dintrei cei 20 care nu participa si la alegerile pentru functia de administrator.

Lucian Anghel lucreaza in Banca Comerciala Romana din 1996, cand a inceput ca economist si ofiter de credite, avansand treptat. Dupa sase ani in mai multe pozitii in banca, el a devenit consilier al presedintelui si analist din februarie 2002.

In 2005 a preluat functia de trezorier adjunct si a intrat in consiliul de administratie al BCR Asset Management, unde a ramas pana in 2010. De asemenea, din 2007 este economist sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. Din ianuarie 2010 este si membru in comitetul de investitii al BCR Fond de pensii.

Lucian Anghel a studiat informatica economica la Academia de Studii Economice, unde a obtinut o diploma de licenta si una de studii aprofundate. Este doctor in economie, are un MBA in Canada si o diploma de Bank Risk Management. Este coautor a doua carti despre servicii bancare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri