Locul 7 8,1 mil. dolari (spitalul Tenet)

In ianuarie 2004, doua persoane au primit impreuna 8,1 mil. dolari dupa ce au anuntat FBI ca mai multi medici ai spitalul Tenet din California realizau operatii cardiace care nu erau necesare.

Spitalul, care nu si-a recunoscut niciodata vinovatia, a platit totusi 54 mil. dolari pentru a inchide procesul.

Cititi mai mult despre sistemul propus de politicienii romani, reactiile antreprenorilor locali si declaratiile reprezentantilor Fiscului din Suedia.

Locul 6 14,5 mil. dolari (Bank of America)

In martie 2012, Kyle Lagow a primit 14,5 mil. dolari dupa ce procesul sau impotriva Bank of America a dus la o ampla investigatie de frauda demarata de autoritatile americane.

Banca a platit amenzi totale de 25 mil. dolari

Locul 5 84 mil. dolari (Abbott Laboratories)

Mai multe persoane care au denuntat Abbott Laboratories pentru prescrierea ilegala medicamentelor Depakote, au primit luna trecuta 84 mil. dolari.

Abbott Laboratories este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din SUA.

Locul 4 94. mil. dolari (Glaxo)

Cel mai mare proces de frauda din domeniul farmaceutic american i-a adus o rasplata de 94 mil. dolari lui Cheryl Eckard, care a raportat probleme in procesul de productie la una dintre fabricile Glaxo.

Locul 3 100 mil. dolari (HCA)

Doua persoane au impartit o recompensa de 100 mil. dolari in decembrie 2000, dupa ce au informat FBI ca furnizorul de servicii medicale HCA raporteaza cifre false programului american de asigurari medicale – Medicare.

Locul 2 102 mil. dolari (Pfizer)

Un grup de zece persoane au primit 102 mil. dolari in 2009 dupa ce au raportat metodele de promovare ilegala a medicamentelor Bextra, produse de Pfizer

Locul 1 104 mil. dolari (UBS)

Cea mai mare recompensa a fost acordata in septembrie 2012 de Fiscul american pentru denuntarea , de catre Bradley Birkenfeld, a unei scheme masive de evaziune fiscala, prin dezvaluirea unui numar de 4.500 de detinatori de conturi bancare secrete.

Totusi, Birkenfeld a platit pentru dezvaluirile sale, acesta fiind trimis la inchisoare pentru 40 de luni din cauza propriei complicitati.

Sursa imagini: Companiile, Freedigitalphoto.net