Ponta:Castigatorul sa vina in maxim 10 zile cu banii, altfel e infractiune

Ponta:Castigatorul sa vina in maxim 10 zile cu banii, altfel e infractiunePremierul Victor Ponta a declarat ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, adaugand ca, in caz contrar, este vorba de o infractiune.

Premierul Victor Ponta a declarat ca privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea implica mii de oameni care lucreaza acolo si o societate comerciala "extrem de importanta pentru romani", transmite Mediafax.

El a adaugat ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, pentru ca, daca nu o face, va suporta rigorile legii.

"Cel care a castigat licitatia sa se prezinte in maxim zece zile cu banii pentru actiuni. Este vorba despre 200 de milioane (de lei - n.r.) si dupa aceea este vorba despre celelalte datorii si despre investitii. Eu vreau sa atrag atentia ca oricine a venit, a participat la licitatie si nu are acesti bani suporta rigorile legii si mai ales pune in pericol locurile de munca pentru mii de oameni. Noi am tinut pana acum Oltchimul, desi ati vazut ce s-a intamplat in guvernarea trecuta, iar pentru noi important este cum salvam locurile de munca si cum facem ca Oltchim sa functioneze in continuare. Nu e o chestie de joaca, si nici nu e o chestie de campanie electorala. E vorba de mii de oameni acolo si de o societate comerciala extrem de importanta pentru romani", a spus Ponta.

Intrebat daca, in opinia sa, castigatorul licitatiei, Dan Diaconescu, nu dispune de banii respectivi, premierul a raspuns ca nu are dreptul sa se pronunte "pe nimic de acest gen", adaugand ca, daca acesta se achita de obligatiile pe care si le-a asumat o data cu depunerea ofertei, "va fi felicitat".

"Sa aduca banii si sa salveze locurile de munca ale oamenilor si il vom felicita cu totii. Daca cumva n-o face, va raspunde conform legii. E infractiune. Este infractiune sa participi la o licitatie, repet, e vorba de mii de oameni acolo, e vorba de rigorile legii", a declarat premierul.

Fenechiu: O gluma de prost gust!

Fenechiu: O gluma de prost gust!Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, pentru Mediafax, dupa anuntul privind castigarea licitatiei pentru pachetul majoritar la Oltchim de catre Dan Diaconescu, ca, din punctul sau de vedere, este vorba despre "o gluma de prost gust" si a adaugat: "Saraca tara!".

"Saraca tara! Haideti sa vedem ca banii acestia (cu care a licitat Dan Diaconescu, n.r.) sunt undeva. Eu ma intreb cand incetam sa mai glumim cu tara asta? Cand incercam sa ne luam in serios. Chiar nu se poate face treaba asta?", a comentat Fenechiu despre privatizarea Oltchim.

Vicepresedintele PNL a aratat ca daca se inseala in privinta "deznodamantului" acestei oferte depuse de Dan Diaconescu, isi va cere public scuze, intrebandu-se totusi, in cazul in care are dreptate, cine va raspunde pentru acest esec.

"Sa dea Dumnezeu sa ma insel! Daca ma insel in ceea ce priveste aceasta oferta, o sa imi cer scuze public, dar eeu sunt convins ca este o gluma de prost gust. Intrebarea mea, daca nu e asa, cineva isi va asuma, oare? Sau pur si simplu se va victimiza, si atat?", a aratat Relu Fenechiu.

Liderul angajatilor Oltchim: Asteptam ca banii sa intre cat mai repede in conturi

Liderul angajatilor Oltchim: Asteptam ca banii sa intre cat mai repede in conturiLiderul angajatilor Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seara, ca salariatii il asteapta pe Dan Diaconescu la Ramnicu Valcea si ca banii sa intre cat mai repede in conturi, solicitandu-i castigatorului licitatiei pentru preluarea a 54,8% din actiunile combinatului "multa seriozitate", scrie Mediafax.

"Il felicitam pe domnul Dan Diaconescu si il asteptam sa vina la Ramnicu Valcea si asteptam, de asemenea, ca banii sa intre cat mai repede in conturi. Ii solicitam multa seriozitate si il asiguram ca avem specialisti care sa reporneasca instalatiile", a declarat Corneliu Cernev.

Acesta a mai spus ca, practic, banii care vor intra in conturi vor constitui capital de lucru pentru repornirea combinatului, respectiv pentru materii prime si energie electrica.

"Salariatii sunt, de asemenea, bucurosi si il asteapta pe domnul Diaconescu sa vina la Ramnicu Valcea pentru a discuta perspectiva Oltchim", a mai declarat liderul salariatilor protestatari din combinatul Oltchim, Corneliu Cernev.

Sova: Sper ca Dan Diaconescu nu a vazut privatizarea Oltchim intr-o cheie politica

Sova: Sper ca Dan Diaconescu nu a vazut privatizarea Oltchim intr-o cheie politicaSenatorul PSD Dan Sova a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca spera ca Dan Diaconescu sa nu fi vazut privatizarea Oltchim intr-o cheie politica si ca va trata cu toata seriozitatea aceasta investitie, astfel incat combinatul sa fie repus pe picioare si sa-si continue activitatea.

"Sper ca domnul Diaconescu sa fi tratat cu toata seriozitatea problema asta si sper sa fie constient de faptul ca trebuie sa plateasca pretul in maxim zece zile, ca trebuie sa plateaca restantele salariale si sa asigure locurile de munca si salariile pentru cei 3.000 de angajati. Sper sa aiba banii de investitii pentru care este nevoie la Oltchim, sper sa fi inteles ca acele creante catre AVAS si Electrica trebuie achitate si sper sa aiba forta financiara pentru a salva Oltchim", a spus Sova.

El si-a exprimat speranta ca Dan Diaconescu sa nu fi facut un gest electoral din cumpararea pachetului majoritar de actiuni al combinatului. "Sper sa nu fie o simpla miscare electorala pentru ca ar fi pacat sa-ti bati joc de o companie atat de mare si de atatea mii de locuri de munca”, a spus Sova.

Sova a aratat ca priveste lucrurile exclusiv din perspectiva prevederilor Legii privatizarii. "Oltchim are nevoie de un investitor, asta e clar. Daca domnul Dan Diaconescu este acel investitor, acuma nu are importanta cine este. Important este daca poate face ceea ce presupune o privatizre de asemenea dimensiuni: pastrarea locurilor de munca, achitarea datoriilor, asigurarea continuitatii locurilor de munca si a investitiilor pentru repunerea pe picioare a fabricii si continuarea activitatii ei", a spus Sova.

El a adus in discutie si faptul ca angajatii Oltchim provin din doua judete – Ramnicu Valcea si Arges – si a precizat ca noul investitor trebuie sa plateasca si impozitele si contributiile salariale. "Sa nu uitam ca acolo sunt oameni care vin din Ramnicu Valcea si oameni care vin din Arges, deci sunt doua judete care pot fi afectate foarte puternic. La asta se adauga impozite, contributii salariale ale salariatilor. Sper sa aiba aceasta forta financiara. Nu vad asta intr-o cheie politica, sper ca si domnul Diaconescu sa n-o fi vazut intr-o cheie politica si sa poata face ceea ce spune", a mai spus Sova.

Boureanu: Il felicit pe Dan Diaconescu ca si-a realizat visul

Boureanu: Il felicit pe Dan Diaconescu ca si-a realizat visulVicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca il felicita pe Dan Diaconescu pentru ca "si-a realizat visul" prin castigarea licitatiei la Oltchim si spera ca acesta are un partener serios, "cu care sa reuseasca sa gestioneze acest colos economic important".

"Il felicit pe Dan Diaconescu ca si-a realizat visul. Cred ca are o mare responsabilitate in momentul de fata vizavi de toti salariatii care lucreaza la Oltchim sau depind de functionarea Oltchimului. Sper ca are un partener serios, cu care sa reuseasca sa gestioneze acest colos economic important pentru Romania. Si, in acelasi timp, cred ca se afla intr-o situatie cel putin ciudata, avand in vedere ca el a contestat, pe buna dreptate, schimbarea strategiei de privatizare in timpul jocului facuta de Guvernul Ponta. Mult succes!", a precizat Cristian Boureanu.