1 / 6

Ponta:Castigatorul sa vina in maxim 10 zile cu banii, altfel e infractiune

Premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, adaugand ca, in caz contrar, este vorba de o infractiune.

Premierul Victor Ponta a declarat ca privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea implica mii de oameni care lucreaza acolo si o societate comerciala "extrem de importanta pentru romani", transmite Mediafax.

El a adaugat ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, pentru ca, daca nu o face, va suporta rigorile legii.

"Cel care a castigat licitatia sa se prezinte in maxim zece zile cu banii pentru actiuni. Este vorba despre 200 de milioane (de lei - n.r.) si dupa aceea este vorba despre celelalte datorii si despre investitii. Eu vreau sa atrag atentia ca oricine a venit, a participat la licitatie si nu are acesti bani suporta rigorile legii si mai ales pune in pericol locurile de munca pentru mii de oameni. Noi am tinut pana acum Oltchimul, desi ati vazut ce s-a intamplat in guvernarea trecuta, iar pentru noi important este cum salvam locurile de munca si cum facem ca Oltchim sa functioneze in continuare. Nu e o chestie de joaca, si nici nu e o chestie de campanie electorala. E vorba de mii de oameni acolo si de o societate comerciala extrem de importanta pentru romani", a spus Ponta.

Intrebat daca, in opinia sa, castigatorul licitatiei, Dan Diaconescu, nu dispune de banii respectivi, premierul a raspuns ca nu are dreptul sa se pronunte "pe nimic de acest gen", adaugand ca, daca acesta se achita de obligatiile pe care si le-a asumat o data cu depunerea ofertei, "va fi felicitat".

"Sa aduca banii si sa salveze locurile de munca ale oamenilor si il vom felicita cu totii. Daca cumva n-o face, va raspunde conform legii. E infractiune. Este infractiune sa participi la o licitatie, repet, e vorba de mii de oameni acolo, e vorba de rigorile legii", a declarat premierul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri