1 / 6

Ce se intampla daca DD nu plateste?

Dan Diaconescu (DD), patronul Oglinda TV, este asteptat in aceasta dimineata de oficialii Ministerului Economiei, pentru semnarea contractului. Investitorul are la dispozitie 10 zile pentru a plati cele 203 milioane lei oferite pe pachetul majoritar al Oltchim.

Dupa terminarea licitatiei de vineri, au aparut o serie de speculatii, privind provenienta acestor bani. Insusi Diaconescu a facut declaratii diferite, fie ca banii vin de la un investitor misterios care il sustine, fie ca ii strange de la poporul roman.

Daca DD nu va respecta angajamentul si nu va vira banii, vor exista consecinte legale, fiind vorba de o infractiune. Astfel, pe langa pastrarea garantiei depuse, statul roman va cere demararea unei anchete.

"Cel care a castigat licitatia sa se prezinte in maxim zece zile cu banii pentru actiuni. Este vorba despre 200 de milioane (de lei - n.r.) si dupa aceea este vorba despre celelalte datorii si despre investitii. Eu vreau sa atrag atentia ca oricine a venit, a participat la licitatie si nu are acesti bani suporta rigorile legii si mai ales pune in pericol locurile de munca pentru mii de oameni. Noi am tinut pana acum Oltchimul, desi ati vazut ce s-a intamplat in guvernarea trecuta, iar pentru noi important este cum salvam locurile de munca si cum facem ca Oltchim sa functioneze in continuare. Nu e o chestie de joaca, si nici nu e o chestie de campanie electorala. E vorba de mii de oameni acolo si de o societate comerciala extrem de importanta pentru romani", a declarat premierul Victor Ponta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri