2 / 5

Cat timp este necesar pentru a investi?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de alternativa pe care o veti alege pentru a investi. O alegere atenta a unui fond mutual va permite investitorului sa "externalizeze" munca pe care selectia si urmarirea actiunilor o presupune.

De cealalta parte, a investi pe cont propriu pe bursa reprezinta alternativa care va consuma cel mai mult timp, deoarece va trebui sa urmariti cu atentie ce se intampla cu societatile si companiile pe care le aveti in portofoliu. Ca investitor, trebuie sa puteti intelege cum face bani o companie, ce perspective are, si care sunt principalele riscuri pe care le are de infruntat. Pentru a intelege aceste lucruri veti avea nevoie de timp... sau de un broker foarte bun si foarte bine intentionat care sa va sfatuiasca.

"Avand in vedere ca vorbim despre investitorii incepatori, acestia ar trebui sa isi plaseze banii pe niste perioade mai lungi de timp si sa nu incerce sa speculeze pe termen scurt. Ca urmare, un investitor pe termen mediu-lung va avea nevoie de cateva zile, poate un weekend, sa isi formeze portofoliul initial de actiuni. Dupa si-a facut propria cercetare, nu este nevoie sa urmareasca acele actiuni 'la minut'. Atat timp cat o data la 3 zile, sau macar la o saptamana, verifica cele mai importante stiri despre acele companii, portofoliul ar trebui sa fie in regula", este de parere Mihai Muresian.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri