1 / 12

Companiile au strans peste 44 mld. dolari in trei luni de pe burse

In SUA s-au facut 68 de IPO-uri in primele trei luni din 2014, a caror valoare a ajuns la 11,6 mld. dolari, in vreme ce in tarile EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa) au fost realizate 59 de oferte publice intiale in urma carora companiile au obtinut 14,4 mld. dolari de la investitori. Bursele din Varsovia si Londra au atras cele mai multe listari in T1, numarul acestora ajungand la 32, respectiv 10.

Desi din punct de vedere macroeconomic Asia nu arata tocmai bine, piata IPO-urilor a avut o evolutie pozitiva. Sapte dintre cele mai mari 20 de IPO-uri din T1 au fost realizate pe acest continent. In total, zona Asia-Pacific a inregistrat 110 oferte publice initiale in valoare de 18,1 mld. dolari.

Cei mai multi bani au fost atrasi in primul trimestru de companiile din sectorul tehnologic, energetic si imobiliar. “In ceea ce priveste primul semestru din 2014, suntem optimisti cu privire la continuarea cresterii pietei IPO-urilor”, spune Maria Pinelli, global vice chair strategic growth markets, EY.

Cel mai important IPO asteptat in acest an pe Bursa de Valori Bucuresti este reprezentat de oferta Electrica, programata sa aiba loc in vara. Oferta Electrica va avea cel mai probabil o structura similara IPO-ului Romgaz realizat in 2013.

Cititi in slide-urile urmatoare care sunt cele mai mari zece IPO-uri realizate de la inceputul acestui an pe bursele din Europa, potrivit unei analize realizata de compania de consultanta PWC.
Piata IPO in T1 2014

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri