1 / 8

REIT – asul din maneca Bursei bulgare

Brokerii chestionati de Wall-Street spun ca principalul avantaj al bursei vecine este prezenta la cota bursei a unui segment de real-estate, inexistent in Romania din cauza legislatiei restrictive.

“Existenta acestui indice care reflecta evolutia sectorului imobiliar este un plus pentru piata bulgara”, crede Iulian Rizea, broker la Deltastock.

Indicele BG REIT are 12 emitenti reprezentati de fonduri de investitii in active imobiliare(real estate investment trust). ”Acestea sunt fonduri de investitii inchise care investesc in imobiliare, sunt destul de bine segmentate (se regasesc fonduri care cumpara teren agricol si obtin renta, altele care cumpara sau uneori dezvolta spatii de birouri sau spatii industriale pe care le inchiriaza ulterior). Ca nivel de risc, un astfel de instrument este perceput ca aflandu-se undeva intre obligatiuni si actiuni (au o componenta de venit fix, provenit din chirii/renta si eventual benficiaza si de aprecierea activelor obtinute). Ele atrag periodic sume noi de bani (echivalentul unei majorari de capital cu subscriere)”, ne-a declarat Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

In rest, din sectoarele reprezentative, majoritatea celor din Romania sunt reprezentate si la bursa sofiota.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri