1 / 5

Comisioane mai mici, o lichiditate mai mare?

Vor aduce noile reduceri o lichiditate mai mare pe aceasta piata? Presedintele BVB, Stere Farmache, precizeaza ca flexibilitatea stabilirii tarifelor de tranzactionare de catre bursa, in functie de valoarea activului-suport al contractului futures, este menita sa stimuleze activitatea de tranzactionare a contractelor futures listate la BVB. “Aceasta flexibilitate în stabilirea tarifelor are rolul de a dinamiza activitatea de tranzactionare pe Piata Derivatelor“, continua acesta.

Brokerii intervievati de Wall Street au opinii diferite in aceasta privinta, spunand ca nu comisioanele sunt problema majora care descurajeaza investitorii sa tranzactioneze pe piata derivatelor, ci noutatea acestui segment la Bucuresti.

“Probabil ca aceste derivate, BET, BET-FI si TEL, vor deveni mai atragatoare, mai ales daca agentiile de brokeraj vor transmite aceasta reducere catre clientilor sai. In perspectiva, am putea venea mai multe contracte futures tranzactionate pe piata de la BVB”, considera Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri