1 / 6

Numarul de IPO-uri, influentat de climatului nefavorabil

Analistii estimau anul trecut ca 2008 va fi un an de succes pentru pietele de capital internationale in contextul finalizarii anului precendent pe un trend ascendent.

Totusi, inca de la inceputul anului s-a putut observa o diferenta majora intre ceea ce sperau specialistii si evolutia burselor. Intrarea intr-un tunel descendent al burselor internationale din cauza pierderilor inregistrate de anumite companii pe fondul crizei creditelor, inflatia in crestere in anumite state, reducerile succesive ale ratei dobanzii de referinta din SUA, scaderea consumului si a increderii populatiei in industrie, precum si scumpirea materialelor prime a inlaturat nu doar investitorii de pe pietele de capital, dar si multe companii.

“Din cauza climatului nefavorabil general al burselor internationale, numarul ofertelor publice initiale s-a redus considerabil. Odata cu inceperea crizei creditelor din vara anului trecut, investitorii au inceput sa nu mai aiba incredere in piata de capital si deci nici in IPO-uri”, a declarat, pentru Wall-Street, Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri