1 / 6

1. Stirile externe pozitive

Specialistii in domeniul financiar invoca, la unison, criza financiara globala drept cea mai importanta cauza a situatiei bursei romanesti. Brokerii consultati de Wall-Street au explicat ca venirea unor stiri pozitive dinspre bursele extern este cel mai important reper care ar ajuta la cresterea pietei.

“Este suficient sa avem cateva stiri bune pe extern, pietele sa se stabilizeze iar in acest context si piata locala se poate aseza relativ creind premisele unor reveniri pozitive”, a explicat Adi Lupsan, director adjunct la Intercapital Invest.

Implicit, ca principala cauza a scaderii, evolutia pietelor externe in sens pozitiv va influenta implicit si bursa romaneasca.

“Pe plan international au inceput sa apara stiri pozitive dinspre sectorul financiar, in urma publicarii rezultatelor JP Morgan peste asteptarile pietei, si vor fi luate in considerare si eforturile bancilor centrale de a stopa criza financiara. Pretul petrolului sub 135 USD poate fi considerat o stire pozitiva de catre piata, considerand ca acesta nu va mai pune o presiune inflationista. Implicit evolutia pietelor externe va influenta si piata noastra”, a declarat, pentru Wall-Street, Rodica Monica Manea, broker la Carpatica Invest.

Gabriel Necula, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction, considera desfasurarea evenimentelor si a stirilor de pe pietele externe drept principalul factor care conteaza acum la BVB.

“Investitorii care inca sunt activi pe piata, in lipsa stirilor interne si in contextul unor evenimente de amploare pe pietele straine tranzactioneaza in aceeasi nota si astfel vedem o corelare foarte accentuata. Daca pana acum stirile au venit negative, ma astept ca in perioada urmatoare seria de stiri sa creeze un sentiment optimist”, a declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri