1 / 6

Cresterea profitului BRD cea mai mare din istorie

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa retea si active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro), sub asteptarile analistilor, care anticipa, in medie, o majorare cu 35% la 563 milioane lei. Totusi, avansul profitului net semestrial a fost cel mai bun din istoria institutiei.

Specialistii chestionati de Reuters anticipau o crestere a profitului BRD in medie, cu 35%, pana la cel putin 525 milioane lei si cel mult 591 milioane lei.
In prima jumatate a anului trecut, BRD SocGen inregistra un profit net de 417,19 milioane lei (circa 125,3 milioane euro).

Volumul creditelor acordate de BRD SocGen in S1 a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada din 2007. Creditele pentru populatie au sporit cu 43%, iar cele acordate companiilor - cu 37%.

Depozitele clientelei inregistrau, la sfarsitul primului semestru, o crestere cu 41% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul brut din exploatare a crescut cu 30% fata de primul semestru din 2007, peste 770 milioane lei (209,7 milioane euro).

"Prima jumatate a anului 2008 a fost caracterizata de conditii de piata dificile si de o concurenta in crestere. BRD s-a adaptat la acest context, desfasurand actiuni comerciale adecvate si continuand in acelasi timp implementarea proiectelor strategice legate de optimizarea instrumentelor informatice si de dezvoltarea canalelor de distributie", a declarat Patrick Gelin, presedintele – director general al BRD - Groupe Societe Generale (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri