1 / 4

Impactul psihologic al crizei determina scaderile ample ale cotatiilor

Implicatiile scaderilor puternice ale celor mai importanti indici bursieri din lume asupra pietei de capital romanesti sunt in primul rand implicatii la nivel psihologic.

“Sentimentul puternic negativ prezent pe piata americana in ultimele zile a fost amplificat pe pietele emergente, respectiv pe piata autohtona, scaderile indicilor BVB fiind foarte puternice. In ultimele sedinte de tranzactionare au fost foarte vizibili in piata vanzatori importanti care probabil au actionat sub impulsul stirilor foarte negative venite din exterior”, a declarat, pentru Wall-Street, Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Lichiditatea bursei a fost in crestere cu peste 60% fata de sedinta precedenta, pana la 12,6 milioane de euro. Acest lucru este o dovada in plus a vanzarilor masive facute de investitorii straini. Brokerii spun ca aceasta este o alta cauza a scaderilor, alaturi de pesimisul general din piata. “Scaderile au fost cauzate probabil si de vanzarile mai masive ale unor investitori nerezidenti”, a mai spus Grigoras.

Ieri, indicele BET-C a coborat cu peste 3,5 procente, in timp ce BET-XT a scazut cu 5,17%. Indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a scazut cu 4,91%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri