1 / 6

BVB e pe un trend descendent, dar MEF suspenda impozitul pe castig

Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital se suspenda pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru sprijinirea Bursei, puternic afectata de criza internationala, a anuntat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto).

"Dupa ce am evaluat impactul asupra bugetului, am luat decizia de a modifica, probabil de saptamana viitoare, cand vom suspenda pentru 2009 plata impozitului pe castigurile investitorilor, pentru a spori sentimentul de incredere in piata de valori", a spus Vosganian.

Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate de reprezentantii MEF cu primul ministru, iar propunerea urmeaza sa fie introdusa pentru modificarea Codului Fiscal.

“Faptul ca autoritatile sunt ingrijorate de piata de capital si se preocupa pentru a gasi masuri de atenuare a crizei acesteia reprezinta un lucru foarte bun si un semn de normalitate pentru economia romaneasca. Masurile legate de suspendarea impozitelor si reportarea pierderilor sunt binevenite in contextul actual”, a declarat, pentru Wall-Street, Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Ministrul Finantelor a precizat ca aceasta masura nu se aplica mai devreme pentru ca in Codul Fiscal modificarile trebuie sa fie regularizate pe tot anul. "Ceea ce este cel mai important este ca vrem sa incurajam investitiile pe piata de capital", a spus Vosganian.


Silviu Enache, managerul KD Capital Management a explicat ca aceste modificari legale vor fi binevenite, atunci cand vor fi emise, aplicate si sustinute de masuri suplimentare.

“Trebuie vazut cand si in ce forma se vor emite modificarile legislative anuntate. Asteptam sa analizam forma finala a noilor reglementari pe aceasta tema si care vor fi in fapt acestea daca se vor aplica intocmai cum au fost anuntate”, a mai spus acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri