1 / 5

Lichiditatea pietei de instrumente monetare ar fi tinut banii in piata

O piata lichida de instrumente monetare listate la bursa ar fi oferit investitorilor alternative mult mai stabile decat investitiile in actiuni.

“Aceste instrumente ar fi afectat pozitiv mai ales investitorii institutionali care si-ar fi asigurat astfel dispersii eficiente ale portofoliilor. Dar acest lucru ar fi contribuit si la o sustinere a investitorilor mici care au efectuat plasamente la fondurile deschise de investitii”, a declarat, pentru Wall-Street, Silviu Enache, general manager la KD Capital Management (foto).

O lichiditate buna a acestei piete ar fi orientat multi investitori catre acest tip de investitie, cu risc redus, reprezentand o alternativa reala la depozitele bancare pentru care multi investitori au optat in ultima perioada.

“In acest fel o parte semnificativa din investitii ar fi ramas in cadrul pietei de capital si nu ar fi migrat catre alte piete”, a explicat Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

Bogdan Mortu, broker la KD Capital Management, crede ca si piata de instrumente monetare ar fi suferit din lipsa lichiditati.

“Abia acum cand s-a creat un precedent extrem de periculos, s-a constat nevoia de produse monetare in masura sa conserve randamentele obtinute din actiuni. O piata reala de instrumente monetare ar fi avut marele rol ca ar fi pastrat investitorii in piata de capital, translatandu-i doar de pe actiuni pe obligatiuni/titluri de stat”, a declarat acesta.

Cititi si Cum ar fi aratat Bursa daca ar fi existat short-selling?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri