1 / 5

Totul a pornit de la curiozitate

Gabriel Aldea spune ca primul contact cu bursa l-a avut in 2001, cand a vazut la un coleg pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti. “La acel moment nu stiam foarte multe lucruri despre Bursa de Valori Bucuresti. Mi-am finalizat studiile in cadrul facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economie si elementele teoretice le stiam, insa foarte multe din ce se intampla la Bursa nu imi erau cunoscute”, declara brokerul.

Prima reactie a acestuia a fost una rezervata, una de reticenta, insa curiozitatea i-a fost starnita de un coleg de-al sau, inginer de profesie, care investea la BVB. Prima impresia s-a transformat rapid intr-un sentiment de curiozitate, spune Aldea, la acea vreme site-ul bursei oferea cotatii in timp real precum si primul nivel de cumparare si vanzare.

“Mi s-a parut foarte interesanta ideea de transparenta si faptul ca puteai avea acces la toate aceste informatii”, afirma acesta.

Un alt lucru a fost acela ca site-ul BVB prezenta periodic raportarile financiare ale companiilor listate, in 2001 fiind una din putinele surse care ofereau informatii cuprinzatoare despre Bursa si investitia la bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri