5 / 6

Investitorii pe termen mediu si lung pot scapa fara pierderi reale

O alta categorie de investitori care ar putea avea de castigat sunt cei care si-au luat un orizont mediu si lung de timp. „Pot avea de castigat acei investitori care nu urmaresc un profit instantaneu si care isi aleg cu grija societatile, analizand rezultatele curente si perspectivele pe termen lung”, a conchis analistul de la KD Capital Management.

De asemenea, au de castigat cei care fie au iesit la timp din piata, fie nu aveau de la inceput detineri de actiuni. „Orice criza duce actiunile la preturi mici, inaccesibile in alte conditii. Exista, ce-i drept, riscul ca unele dintre companiile cotate sa dea faliment, insa majoritatea vor ramane in picioare si vor ajunge din nou, la un moment dat, la preturi mari. Pana acum, in istoria pietelor de capital, dupa orice scadere pronuntata a avut loc si o revenire, mai rapida sau mai lenta, iar companiile care au ramas in viata in urma crizei au ajuns sa valoreze chiar mai mult decat inainte”, ne-a mai explicat Pandele.

In aceasta perioada, e nevoie ca investitorii sa gaseasca atat emitentii care au potential, dar si momentul cel mai bun pentru a cumpara. „Amenintarea recesiunii globale si a extinderii crizei economice in cazul Romaniei fac ca, deocamdata, piata sa fie mai predispusa la scaderi, in continuare”, a conchis analistul-sef al Vanguard.

Cititi si alte articole utile despre criza financiara:


Criza capitalismului

Criza internationala, o gura de aer pentru piata imobiliara locala

Dezvoltatorii imobiliari, cei mai afectati de criza financiara

Seful Aviva Europe: Avem o sansa unica pentru a cumpara actiuni

Cum simt retailerii de electronice criza financiara?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri