1 / 5

Perspectivele nu sunt optimiste: Situatia va continua

Dupa ca pietele financiare si criza ne-au demonstrate ca estimarile pot fi depasite si se pot intampla multe lucruri neprevazute, este greu de raspuns daca se poate si mai rau sau cat va mai continua aceasta situatie.

“Teoretic, pietele se pot duce foarte mult in jos. Pana unde? Nimeni nu stie. Va trebui sa asteptam, deoarece pietele financiare singure isi vor gasi nivelul de la care sa inceapa intoarcerea. La fel cum in anii trecuti nimeni nu putea spune cat de mult pot creste pietele si acum mi se par putin credibile previziunile care avanseaza cifre absolute pentru minime. Cat timp pietele externe vor continua sa scada, nu cred ca vom face nota discordanta in perioada urmatoare”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Irimin, broker la Intercapital Invest.

Acesta a mai explicat ca se tranzactioneaza in continuare tinandu-se cont de sentimente, zvonuri si stiri. “Opinia generala este puternic negativa si nu cred ca se va schimba foarte curand”, a spus acesta.

Fiindca anul se apropie de final, nici previziunile pentru 2009 nu sunt deloc optimiste. Astfel, ecoul crizei financiare si efectele sale extinse la nivel global vor continua sa se resimta. Mai mult, minimele par a fi foarte departe si criza se poate propaga in multe alte directii, aparent imune la acest moment.

“In viitorul apropiat cred ca vom asista da inrautatirea perspectivei privind economia pentru anul 2009, la confirmarea acesteia prin date concrete publicate si prin continuarea vanzarilor pentru a diminua riscul. Totusi exista si investitori care acumuleaza, dar care vor sa plateasca preturi din ce in ce mai mici. Probabil la nivelul anului 2009 bursa va reactiona pozitiv in ideea ca anul 2010 va fi un an de revenire a cresterii economice”, a explicat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction.

In acest moment, pe pietele bursiere se tranzactioneaza anul 2009 care probabil va fi un an foarte slab, asa ca ne putem astepta si la mai rau decat pana acum pe piete, dar cred ca nu suntem departe de minime avand in vedere reactiile de pe piete, crede acesta.

“Totusi trebuie sa fim circumspecti pentru ca aceasta criza mai poate lovi si in alte directii”, mai spus Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri