1 / 5

Analiza tehnica da semnale negative

Chiar daca analiza, fie ea tehnica sau fundamentala, nu mai este primordiala in acest moment pentru majoritatea investitorilor, analistii inca urmaresc anumiti indicatori.

Astfel, Iulian Panait, presedintele KTD Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca in momentul de fata apeleaza doar la indicatori de trend.

"Nu sunt interesat de analize tip Elliott Wave, Gann sau Fibonnacci. Iar indicatorii de trend la care faceam referire, cel putin in prezent ofera doar indicatii negative atat pe termen scurt, cat si mediu. Ce-i drept insa aceste indicatii se pot schimba de la o zi la alta si oricand poate apare un semnal de cumparare. La momentul la care vorbim insa nu am nici un semnal de cumparare pe indici”, a explicat Panait.

Gabriel Aldea, directorul departamentului Front Office al Intercapital Invest, ne-a explicat ca, desi din punct de vedere fundamental multe companii sunt foarte atractive daca tinem cont de preturile la care se tranzactioneaza, din punct de vedere tehnic nu exista semnale ca pentru o inversare a trendului descendent al pietei.

"Scaderile masive consemnate saptamanile trecute indica o supravanzare pe majoritatea actiunilor autohtone, fiind de asteptat un rebound pentru urmatoarea perioada, cu atat mai mult cu cat la inceputul lunii noiembrie sunt asteptate rezultatele financiare pentru majoritatea emitentilor listati la BVB”, a mai spus Aldea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri