1 / 5

Actiunile BRK au recuperat din pierderi dupa suspendare

“Stie cineva ce se intampla la Broker SA, sucursala Deva? Ieri (marti, n.r.), la sediul firmei era politia economica si ziceau ca firma e in cercetare si ca personalul angajat nu coopereaza. O multime de bani, si vorbesc aici de sute de miliarde, a disparut, se spune ca clientii nu sunt inregistrati niciunde, ca au incheiat contract si au dat banii spre administrare. Clientii nu mai au de unde sa-si ridice portofoliile - sa vada daca mai exista ceva bani”. Asa suna un comentariu postat ieri dimineata inainte de inceperea sedintei de tranzactionare pe unul din forumurile dedicate investitorilor la bursa.

Acesta a fost unul din zvonurile care au dat nastere unei scaderi foarte puternice a cotatiei singurei case de brokeraj listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In jurul orei 14:00, in cadrul sedintei de ieri, BRK a fost suspendata de la tranzactionare, titlurile inregistrand la acel moment pierderi de peste 14%.

“De-a lungul timpului au existat mai multe zvonuri despre nereguli ale anumitor agentii Broker Cluj, dar nu stiu cat sunt de reale. Oricum, s-a vazut si astazi (ieri, n.r.) ca zvonistica circula foarte repede si are efect in piata”, a declarat, pentru Wall Street, Adrian Simionescu, directorul Vienna Investment Trust.

Dupa reintrarea la tranzactionare, Bid-ul si Ask-ul acestor actiuni, din primele 30 de minute, indicau o crestere de circa 2-3% fata de pretul de la suspendare. La finalul sedintei, cotatia finala era de 0,0840 lei/unitate, in scadere cu 12,04%.

Paul Brendea, analist financiar la Prime Transaction, afirma ca este greu de explicat ce se afla in spatele gandirii investitorilor care au cumparat. “Probabil, au fost actionari mai mari care nu s-au speriat de acest anunt, toata lumea se asteapta ca actiunile BRK sa ramana fara Bid”, continua el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri