1 / 5

Cresterile trebuie sustinute de stiri pozitive din mediul financiar

In sedinta de ieri, investitorii au intrat puternic la cumparare, pe o lichiditate in crestere si aprecieri de 5,7% pentru indicele BET, 4,6% pentru BET-C si 6,4 pe BET-FI. Lichiditatea totala a pietei a fost de 5,8 milioane euro, indicele BET-XT a urcat cu aproape 6 procente in timp ce BET-NG a crescut cu 3,02%.

Un factor important care a determinat ieri aprecierea puternica a majoritatii indicilor globali a fost rezultatul mesajelor convergente trnsmise in urma summit-ului G20, crede Gabriel Aldea (foto), broker la Intercapital Invest.

„Cresterile sustinute ale indicilor europeni si asiatici au generat si in cazul investitorilor autohtoni un apetit mare de cumparare, fapt evidentiat si prin cresterea sensibila a volumelor de tranzactionare”, a explicat brokerul.

Adrian Duna, analist la KD Capital Management a declarat ca evolutia a inceput pe urma rezultatelor pozitive anuntate de bancile americane pentru primele luni ale anului si a fost continuata de interventiile FED si de o serie de indicatori ai pietei imobiliare americane.

„In ultimele 2 saptamani toti indicatorii ce privesc aceasta piata aveau prognozate scaderi, rezultatule pozitive nu s-au materializat doar printr-o scadere mai redusa ci au indicat cresteri. Dupa cum se stie, criza a inceput pe piata imobiliara din SUA iar investitorii interpreteaza acestea ca semne ca sirul evenimentelor se va relua dar in directia cresterii, pe aceeasi filiera”, a explicat analistul.

Alaturi de evolutiile pozitive ale pietelor externe si dividendele anuntate de anumiti emitenti importanti de la cota bursei au determinat acest trend, crede Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.

”Acest val de optimism cred ca a fost asteptat indelung de investitori si in acest moment parca refuza sa-si piarda din intensitate si sa inglobeze vestile negative”, a declarat el, pentru Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri