1 / 5

Cresterea investitiilor in actiuni s-ar putea dubla, daca preturile se stabilizeaza

Adoptarea reformei de pensii private in Romania, acum doi ani, a creat la momentul respectiv, entuziasmul participarii in piata de capital a acestor investitori strategici.

Dupa ce primele contributii au inceput sa fie repartizate in diverse instrumente financiare, s-a constatat ca actiunile de la BVB nu au fost un obiectiv principal al administratorilor de pensii. Cauzele principale: slaba reprezentare a sectoarelor economice, lichiditatea scazuta.

La sfarsitul lui aprilie, investitia fondurilor romanesti de pensii in actiuni era de circa 2,5%.

Daca preturile se stabilizeaza, ponderea investitiilor fondurilor de pensii in actiunile de la BVB s-ar putea dubla, pana la 5%, a declarat directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSPP), Cristian Rosu (foto), la o conferinta organizata de BVB si fondurile de pensii private.

Dupa o scadere inregistrata la sfarsitul anului 2008, ponderea actiunilor a crescut constant de la inceputul acestui an, ajungand in aprilie la 2,53% din active, arata CSPP.

Printre obiectivele Comisiei de Supraveghere se numara si dezvoltarea pietei de capital, tinand cont de faptul ca activele imobilizate cresc si sprijina dezvoltarea pietei pe termen lung, a explicat Valentin Ionescu, Consilierul presedintelui Comisiei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri