Intercapital Invest: Reduceri de comisioane la inceputul fiecarui an

Intercapital Invest: Reduceri de comisioane la inceputul fiecarui anIn Statele Unite ale Americii, firmele de brokeraj au inceput sa reduca din comisioane, pentru a atrage clienti si a ii pastra pe cei deja existenti. In Romania, acest trend nu este inca vizibil. SSIF-urile reduc taxele doar daca face parte din grila lor si din planurile pe termen mediu si scurt.

Adi Lupsan (foto), director adjunct la Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca firma a facut reduceri de comisioane la inceputul fiecarui an calendaristic, indiferent de conditiile pietei. In ianuarie 2009, clientii Intercapital au beneficiat de reduceri de comisioane cuprinse intre 10 si 20%.

“Mai mult de atat, avand in vedere cresterea semnificativa a volatilitatii, Intercapital Invest a lansat la inceputul acestui an un comision intraday de 0,32% pentru a permite investitorilor cu un profil de risc ridicat, specularea pe principalele cotatii bursiere beneficiind de variatiile majore de pret in conditii de cost eficiente”, a declarat Lupsan.

In opinia sa, chiar daca si costurile mici de tranzactionare pot fi un factor determinant al atragerii de noi clienti, cel mai important aspect ramane calitatea serviciilor, care conteaza mult mai mult in performanta de portofoliu.

“Pe de alta parte, poti beneficia de serviciile unui broker fara a putea avea insa acces la informatii extinse precum analiza tehnica sau ultimele cifre bilantiere oferite de companiile listate. Aceasta poate fi iarasi un element important in atragerea de investitori noi, cu atat mai mult cu cat te adresezi unui segment de piata sofisticat”, a mai spus el.

In consecinta, calitatea serviciilor oferite catre clienti va ramane prioritatea cea mai mare pentru Intercapital Invest, in perioada urmatoare.

Lupsan ne-a mai spus ca in ultimele luni s-a remarcat o crestere a interesului pentru achizitia de actiuni, din partea unor investitori care experimenteaza pentru prima data comportamentul bursier.

“Statistic, s-a dovedit, inclusiv pe marile piete de capital, ca se poate inregistra o crestere a investitorilor noi doar pe un trend de piata ascendent. Este foarte putin probabil sa ai o statistica pozitiva pentru deschiderile de conturi noi pe un trend descendent”, a explicat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Tradeville: Taxele depind de rulajul mediu si de valoarea portofoliului

Tradeville: Taxele depind de rulajul mediu si de valoarea portofoliuluiIn cazul firmei de brokeraj Tradeville (fosta Vanguard), grija de comisioane ia in considerare rulajul mediu realizat pe o perioada de 3 luni sau valoarea portofoliului clientului.

“Grila de comisioane a fost creata sa incurajeze si sa ajute tranzactionarea activa la bursa. La fel cum dezvoltarea de produse si servicii este o preocupare continua, si comisioanele reprezinta un factor important pe care il avem in vedere atunci cand construim oferta Tradeville si urmarim ca aceasta sa fie in avantajul clientilor nostri”, a declarat, pentru Wall-Street, Corina State (foto), marketing manager la Tradeville.

Pentru a atrage noi clienti, Tradeville mizeaza pe oportunitatile de investitii pe care le ofera, viteza de reactie la cerintele clientului, platforme customizabile si calitatea serviciilor, a completat reprezentantul SSIF-ului.

Recent, Tradeville a lansat o versiune avansata a platformei Stratrade, in varianta Beta, si seminarii interactive online, la care se poate participa din orice oras, prin intermediul Internetului.

Perioadele de crestere din ultimele saptamani au adus si o activare a interesului pentru investitiile in piata de capital.

“Rulajele din ultima luna sunt datorate investitorilor existenti pe piata si mai putin investitorilor nou veniti. Pentru a vedea un numar considerabil de investitori noi, trebuie sa avem o perioada favorabila, din punct de vedere a performantelor investitionale mai indelungate si o promovare mediatica a rezultatelor bursiere”, a conchis Corina State.

Prime Transaction: Valoarea tranzactiilor decide reducerea comisioanelor

Prime Transaction: Valoarea tranzactiilor decide reducerea comisioanelorIn cazul societatii de servicii de investitii financiare Prime Transaction, evolutia pietei este principalul factor decisiv pentru operarea de reduceri ale comisioanelor de tranzactionare.

“Decisiv va fi nivelul valorii de tranzactionare realizat pe Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Alin Bredea, director la Prime Transaction, pentru Wall-Street.

In opinia sa, masura ar avea un impact pozitiv, dar nu este suficienta pentru a determina o crestere semnificativa a numarului de clienti.

In acest sens, compania va incerca sa explice investitorilor potentialul actual al pietei.

“Vom promova produse bursiere care se vor axa pe consultanta brokerilor ca mijloc de inlaturarea a numeroase bariere care stau in fata unui posibil investitor pe bursa romaneasca”, a mai spus Brendea.

El a observat o crestere a numarului de investitori in ultima luna, confirmandu-se astfel corelarea intre evolutia pozitiva a bursei si numarul celor care investesc.



Estinvest: Comisioanele scad cand rulajul creste

Estinvest: Comisioanele scad cand rulajul cresteFirma de brokeraj Estinvest a conceput o grila de comisioane care scad, atunci cand rulajul clientului creste.

Astfel, comisionul clientilor online se calculeaza in functie de rulajul mediu lunar al tranzactiilor din ultimele 3 luni (in prima luna se calculeaza in functie valoarea depunerilor, bani si actiuni).

Comisionul poate varia de la un maxim de 1% pana la un minim de 0,5%.

Societatea ofera un comision special clientilor care efectueaza rulaje de peste 100.000 RON in cadrul unei zile, acesta fiind de 0,5%.

“Modul in care este conceputa grila noastra asigura astfel o proportionalitate inversa intre comision si rulaj si societatea nu si-a propus pentru perioada urmatoare modificarea grilei, ci se orienteaza mai ales catre oferirea unor servicii mai variate”, a declarat Emanuela Bodas, director commercial Estinvest, pentru Wall-Street.

In opinia sa, raportul cel mai avantajos intre serviciile puse la dispozitie de un SSIF si costurile tranzactionarii sunt principalii factori determinanti in decizia de a alege un partener de investitie.

“Piata de capital atrage noi investitori in primul rand prin oportunitatile oferite de emitentii tranzactionati si evolutia preturilor instrumentelor financiare, in comparatie cu alte domenii. Decizia de a investi este luata astfel in functie de contextul pietelor financiare si alegerea brokerului are in vedere gama de servicii oferite”, a explicat ea.

Pentru a sprijini investitorii, Estinvest ia in calcul o diversificare a instrumentelor de analiza tehnica oferite si o extindere a analizelor fundamentale si a rapoartelor.

Fata de valorile din primele luni ale anului, lichiditatea Bursei de Valori este in crestere. Astfel, reducerea comisioanelor de tranzactionare ar putea avea un efect in randul investitorilor.


Brokerii americani reduc puternic comisioanele

Brokerii americani reduc puternic comisioaneleFirmele mari de brokeraj de pe Wall Street, printre care se numara si Morgan Stanley si Smith Barney, ofera investitorilor de retail reduceri ale comisioanelor de tranzactionare sau eliminarea taxelor de gestionare a conturilor pentru a-si mentine clientela, informeaza Wall Street Journal.

In timp ce schimbarile legate de comisioane difera de la o casa de brokeraj la alta, unora dintre investitori li se spune ca nu vor plati nicio taxa pentru doi ani daca raman clienti, potrivit unor surse familiare situatiei.

Comisioanele percepute de catre Morgan Stanley au fost suspendate pentru sute de clienti, suma ajungand pana la 15.000 dolari de fiecare investitor.

Cum incearca brokerii americani sa isi pastreze clientii

Smith Barney a eliminat sau redus comisioanele pentru investitorii individuali pana la un an, daca brokerii unor clienti au parasit firma, spun surse familiare.

Aceste miscari agresive afecteaza rivali cau UBS AG, care platesc milioane de dolari pentru a-si pastra brokerii specialisti, iar egalarea politicii de reducere a comisioanelor ar distruge stabilitatea financiara a firmei.

Cel mai mare motiv pentru care Morgan Stanley incearca sa-si pastreze clientii este pentru ca investitia de 2,7 miliarde dolari in acordul joint venture cu Smith Barney, care va crea cea mai mare firma de brokeraj de pe Wall Street, sa nu fie inutila.

Morgan Stanley si Citigroup se pregatesc sa plateasca angajatilor 3 miliarde de dolari pentru a ramane in cadrul noii firme ce urmeaza a fi creata.