1 / 5

Bursa ar putea avea o vara de respiro

Ultimii ani au dovedit ca interesul investitorilor scade pe perioada verii, vacantele si concediile determinandu-i sa se focalizeze spre alte activitati decat cea investitionala.

Ultimele doua veri au fost exceptii de la aceasta regula. Daca 2007 a adus maxime istorice, anul trecut a coincis cu o perioada de scaderi, ca urmare a crizei financiare mondiale.

Gabriel Aldea (foto), broker la Intercapital Invest, crede ca vara aceasta se va incadra in tiparul atmosferei de vacanta. "Scaderea interesului ar putea avea ca efect, pe langa o scadere a lichiditatii, si o corectie a preturilor actiunilor, o parte dintre investitori putand decide sa profite de ultimele luni de crestere pentru a iesi temporar din piata”, a declarat el, pentru Wall-Street.

Iulian Panait, presedintele KTD Invest, se asteapta la scaderi pe timpul verii la BVB sau, in cel mai fericit caz, la intrarea intr-un culoar de consolidare.

„Perioada curenta este una de crestere si care mai poate continua, insa din luna iulie probabilitatea aparitiei unor corectii pe piata creste destul de mult, in special in perioada raportarilor financiare pe trimestrul II”, a declarat el.

Si Adrian Duna, analist la KD Capital Management, se asteapta la o vara linistita la Bursa, cu volume mai reduse decat in ultimele luni.

„Dar in orice moment va exista posibilitatea unei zile sau unor zile cu volatilitate ridicata, consider ca Bursa va ramane urmarita de investitori indeaproape si corelata la evenimentele externe. Avand in vedere evolutia de anul trecut si de la inceputul anului, pana acum nu cred ca putem vorbi de atmosfera de vacanta”, sustine el.

Daca nu se vor intampla evenimente deosebite pe pietele externe, piata de capital va continua in aceeasi directie neclara.

„Avand in vedere evolutia pietei din ultima perioada, cred ca bursa poate sa aiba un moment de respiro in aceasta vara. O stare de asteptare a viitorului trend pentru sfarsitul anului cred ca se poate instaura in urmatoarele luni”, explica Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri