1 / 5

Criza a creat provocari pentru clienti

Sunt companii, cum ar fi importatorii directi sau anumite companiile de energie, care au pana la 90% din cifra de afaceri legata direct de evolutia cursului valutar pentru care eliminarea riscului valutar poate face o mare diferenta in bilantul de la sfarsitul anului.

Daca in 2008, companiile priveau riscul valutar ca o pierdere normala care nu trebuia gestionata activ, datorita cresterilor extrem de agresive al business-ului sau ale anumitor segmente din afaceri, situatia s-a schimbat radical in acest an in contextul macroeconomic total diferit.

Companiile au inceput sa-si arate interesul de a acoperi riscul valutar, in principal, din cauza volatilitatii mai ridicate si a amplitutidinii mai mare a miscarilor de curs valutar care au avut loc anul trecut si la inceputul lui 2009.

“Astfel, am incercat sa facem activitatea cu banca cat mai simpla, prin oferirea accesului la platforma electronica de tranzactionare pe piata valutara si posibilitatea de a reduce sau elimina riscul valutar care afecteaza cifra de afaceri a companiilor”, sustine reprezentatul RBS Romania.

Bucur crede ca valoarea tranzactiilor realizate de companii pe contractele euro/leu reflecta foarte bine cat de sanatos este mediul sau volumul de business pe care companiile il au la ora actuala.

Directorul RBS declara ca se observa in acest an o reducere a volumelor tranzactionate pe perechea EUR/RON, de circa 20-30%, in special din perspectiva pietei valutare interbancara, deoarece ea absoarbe volumele generate de catre companii prin cumpararea/vanzarea de valuta care reflecta atat schimburile comerciale, cat si tranzactiile speculative.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri