1 / 5

Singurul IPO al anului, cel al unui fond de investitii

Intr-o perioada in care aversiunea fata de risc si investitiile pe piata de capital s-au redus considerabil, singura oferta publica a anului, cea a fondului inchis de investitii OTP WiseRO (WRO), s-a bucurat de succes, fiind suprasubscrisa cu 50%.

“Credem in aceasta piata si in potentialul ei de dezvoltare. Numarul clientilor si educatia acestora fata de produsele structurale a crescut, iar in aceste conditii vom aduce alte fonduri de acest gen la Bursa”, a declarat Laszlo Diosi (foto), presedintele OTP Bank Romania.

In prima zi de tranzactionare, OTP WiseRO a facut obiectul unor tranzactii cu 60 de unitati de fond pe o lichiditate de 12.727 lei (sub 3.000 de euro). Inchiderea sedintei a gasit unitatile de fond la un pret de 210 lei, cu 4,76% mai mare decat cotatia initiala.

“Pretul din piata a WRO nu poate decat sa preia evolutia indicelui WISE US Long/Short Vol. De la lansarea fondului, indicele a evoluat foarte putin, astfel ca este normal ca unitatile de fond sa se miste in jurul valorii nominale”, a afirmat Catalin Ianca, presedintele OTP Asset Management.

El considera ca nu ar fi realist ca unitatile sa se tranzactioneze sub valoarea de 200 lei si se asteapta la o evolutie pozitiva, in continuare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri