1 / 4

ROTC - Solutia de compromis in perspectiva actionarilor

Tranzactionarea pe Romanian Over-The-Counter, desi nu este o piata reglementata, ar putea organiza si transparentiza schimburile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) care se realizeaza in prezent doar la Depozitarul Central.

“Piata extrabursiera va asigura un mecanism facil pentru ca cererea si oferta sa se intalneasca si va oferi o mai mare transparenta in privinta pretului actiunilor”, a declarat Daniela Lulache (foto), director general al FP in cadrul seminarului organizat de Fondul Proprietatea si Mediafax privind oportunitatea tranzactionarii actiunilor pe platforma ROTC.

Consiliul de supraveghere al Fondului a avizat favorabil intrarea FP pe piata ROTC, dar decizia trebuie sa fie luata de catre actionari.

Totusi, o mare parte a actionarilor privati ai Fondului considera ca tranzactionarea actiunilor pe piata ROTC nu indeplineste obiectul FP, ci prezinta doar un compromis.

“Tranzactionare pe ROTC ar putea constitui un impediment in momentul listarii la BVB. Cel putin in momentul de fata, parerea mea este ca actionarii trebuie sa lupte pentru dreptul lor fundamental ceea ce este reprezentat de listarea la BVB prin intermediul Franklin Templeton”, sustine Corin Trandafir, membru al Consiliului de supraveghere si reprezentantul principalului actionar privat al Fondului.

Tranzactionarea Fondului pe ROTC nu va multumi actionarii si nici investitorii interesati de aceasta companie, deoarece aceasta piata extrabursiera nu va maximiza valoarea si va determina o reducere semnificativa a pretului, explica Gregory Armstrong, reprezentantul Cartesian Capital Group, un important actionar FP.

“Totii actionarii, piata de capital, Statul si bancile vor beneficia de pe urma listarii FP pe o piata reglementata. Totusi, daca Fondul nu se va lista intr-un an pe o piata reglementata atunci am putea sa luam in calcul piata ROTC”, considera Armstrong.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri