1 / 5

Proiect de educare a clasei politice

Un raport Footsie recent a impartit bursele din Europa in patru categorii: piete dezvoltate, emergente avansate, emergente medii si de frontiera, incadrand aici si Romania, spune Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, in cadrul forumului “Piata de capital”, organizat de Finmedia.

El i-a provocat pe reprezentantii fondurilor de investitii si ai caselor de brokeraj sa prezinte cateva din solutiile de crestere a lichiditatii la BVB, motivul principal al incradrarii pietei romanesti in ultima categorie.

Eugen Voicu (foto), CEO Aviva Investors Romania, crede ca nu s-a facut simtita prezenta fondurilor de investitii si investitorilor institutionali in piata.

“Din discutiile cu colegii, se pare ca acesti investitori se vor indrepta spre piata de actiuni atunci cand vom vedea mai multe IPO-uri, iar semnalele de criza politica si economica vor avea un final previzibil”, a declarat Voicu.

Mai mult, el propune un proiect comun al brokerilor, bursei si administratorilor de fonduri de educare a mediului politic.

“Momentul relationarii cu politicul nu este ratat in totalitate, se pot face noi produse folosind bursa”, sustine el.

Astfel, Voicu si Dragos Neacsu, vicepresedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri s-au angajat sa fie initiatorii acestui proiect educativ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri