1 / 4

Compania nu va fi lichidata de actionari

Turbulentele primului an de criza in zona financiara, cu scaderi de volume si venituri, nu au trecut fara urme in business-urile din aceasta nisa, iar brokerii s-au vazut nevoiti sa isi restranga activitatea, in functie de cererea din piata.

In urma cu un an, asteptarile privind peisajul pietei de capital vizau falimente, disparitii de companii, fuziuni si preluari. Insa, jucatorii au aratat ca sunt flexibili si au reusit sa supravietuiasca probelor de foc ale crizei.

In luna august, in presa de business au aparut zvonuri ca SSIF-ul urmeaza sa fie lichidat de catre actionari, dar au fost dezmintite imediat.

“KD Group isi ajusteaza si optimizeaza situatia la conditiile actuale de piata. Parte a acestui proces o constituie preocuparile legate de gestionarea activitatii de brokeraj. Prin urmare, Grupul analizeaza cu atentie operatiunile si situatia economic-financiara a companiilor pe care le detine in fiecare tara unde este prezent. Nicio decizie cu privire la lichidarea S.S.I.F. KD Capital Management S.A. nu a fost luata. Compania este operationala si nu a fost trimisa nicio scrisoare oficiala propriilor clienti cu privire la lichidarea societatii. Am dori sa subliniem faptul ca interesele clientilor nostri sunt de cea mai mare importanta si ca optimizarea situatiei nu va afecta in niciun fel activele clientilor KD Capital Management S.A.”, anuntau actionarii firmei, printr-un comunicat oficial.

Silviu Enache (foto)
subliniaza ideea ca lichidarea nu a fost niciodata adusa in discutie de catre actionari si ca interesele clientilor vor fi intotdeauna pe primul plan.

Desi rulajele lunare ale companiei sunt mici, Enache spune ca nu il sperie tendinta fostilor mari brokeri institutionali, care in ultima perioada isi indreapta atentia spre zona de retail.

“Este o tendinta majora in piata de brokeraj din intreaga lume, marii brokeri aloca din ce in ce mai multe resurse catre online. Este mult mai usor de vandut, portalurile isi fac treaba si in afara programului”, explica el.

In fapt, SSIF-rile mici sunt precum IMM-urile in economia reala, datorita flexibilitatii si dinamismului de care dau dovada se adapteaza mai usor, testeaza si deschid noi nise ale pietei.

Si KD Capital Management are o platforma online pentru Bursa de Valori Bucuresti si, desi au avut in plan sa se extinda si la Sibex, actionarii companiei considera riscanta zona de derivate.

“Incurajam investitorii sa intre pe online, pentru ca in acest fel economisim si noi resurse de back-office sau front-office iar informarea clientilor este mult mai eficienta”, a mai spus managerul.

Compania este membra a grupului KD, care gestiona in 2008 active in valoare de peste un miliard de euro in tari precum Slovenia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Luxemburg, Olanda si Statele Unite ale Americii.

In Romania, grupul a inceput activitatea in 2004 prin SAI KD Investments Romania, compania administrand in prezent fondurile: KD Maximus, KD Optimus si KD Multifond.

Dezvoltarea a continuat in 2005 cu SSIF KD Capital Management avand ca obiectiv principal administrarea de conturi individuale, care ofera si servicii de intermediere a tranzactiilor pe piata de capital si consultanta financiara pentru clientii corporativi si individuali. In 2006 a fost autorizata si compania KD Life – asigurari de viata iar in 2008 KD Fond de Pensii

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri