1 / 5

2010 – anul dezvoltarii pentru Prime Transaction

Infiintata in 1997, compania s-a mentinut in prima jumatate a topului brokerilor dupa rulaje, incheind anul trecut pe pozitia 20, cu tranzactii intermediate in valoare de 142 milioane de lei.

Anul 2008 a venit cu o avalansa pe pietele financiare si brokerii s-au vazut cu rulajele, veniturile si planurile de expansiune reduse dramatic.

Prime Transaction nu a asteptat prea mult si a luat masuri dramatice, dar necesare. Astfel, anul trecut a adus inchiderea tuturor sucursalelor teritoriale ale brokerului si concentrarea activitatii pe sediul central.

Alin Brendea (foto) spune ca aceasta miscare, deloc placuta la momentul respectiv, a avut rezultate pozitive pe termen mediu si lung.

“Societatea si economia romaneasca traverseaza un proces de reasezare pe alte baze, inca nefinalizat, iar piata de capital are avantajul ca este cu un pas inainte, ca barometru al economiei. Mediul in care ne vom dezvolta si noi ca firma nu este in totalitate conturat, dar ma astept ca de anul viitor sa avem stabilizare si crestere in economie”, a declarat vicepresedintele Prime Transaction.

Proiectele pentru prima parte a anului viitor vizeaza lansarea unei noi platforme de tranzactionare, mult mai complexa, care sa ofere investitorilor un set de instrumente ajutatoare. Brendea spune ca testeaza si posibilitatea de a iesi pe alte piete.

“Ma astept ca anul viitor sa vedem un val de investitori mai calificati, cu care sa putem incepe o relatie pe un termen mai lung”.

Oficialul Prime Transaction spune ca nu a existat niciodata ideea de a inchide compania, in ciuda momentelor dificile. Restructurarea a fost masura potrivita, in conditiile in care conditiile pietei nu se mai potriveau cu strategia de business din anii trecuti.

Mai mult, SSIF-ul are si experienta Prime Asset Management, primul fond din industria locala ramas fara investitori din cauza crizei.

Dar Brendea spune ca Prime AM a fost o incercare de a merge in alt domeniu si situatia este diferita.

“A fost un proiect gandit in 2005, dar a durat mult procesul de autorizare. Lansarea sa a coincis cu finalul unui ciclu economic, si nu era un moment favorabil. Am luat decizia de inchidere pentru ca trebuia sa mai treaca 2-3 ani pentru a deveni profitabil si nu am vrut sa ne asumam acest risc. Suntem destul de conservatori in acest aspect, am preferat sa ne consolidam baza, pentru a avea resurse suficiente”, explica el.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri