1 / 7

Semnarea contractului cu Franklin Templeton, in mai putin de o luna

Enache Jiru (foto) a primit un nou mandat din partea actionarilor Fondului Proprietatea pentru semnarea contractului cu Franklin Templeton, dupa ce forma contractului a fost usor modificata in urma renegocierii de catre Guvern, completarile la contract fiind acceptate de compania americana de investitii.

"Au fost aduse si unele amendamente la contract, rezultate in urma discutiilor cu CNVM. Toate aceste completari au fost acceptate foarte usor si de catre Franklin Templeton, pentru ca nu au fost modificari de fond", a spus Enache Jiru.

In Adunarea Generala a Actionarilor de ieri a fost aprobata forma renegociata a contractului, urmand semnarea oficiala a contractului intre Fond si administratorul american.

Decizia AGA de aprobare a contractului ar putea fi publicata in doua saptamani in Monitorul Oficial, ulterior fiind nevoie si de un aviz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Practic, contractul va fi trimis astazi atat spre publicarea in Monitorul Oficial, cat si spre CNVM, restul fiind o problema de timp.

Desi termenul maxim pentru primirea avizului Comisiei este de 30 de zile, oficialii FP se asteapta ca raspunsul sa fie dat intr-un timp mai scurt. Apoi, va fi stabilit un termen de maxim 10 zile impreuna cu Franklin Templeton pentru semnarea contractului.

Insa, brokerii spun de la semnarea contractului pana la preluarea efectiva a atributiilor vor mai trece cateva luni, pentru ca va trebui convocata o noua Adunarea Generala a Actionarilor si va trebui facuta o diferentiere intre rolul statului si atributiile noului administrator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri