1 / 4

Va avea bursa un consiliu unitar si echilibrat?

Dupa aproximativ 15 ore de discutii, voturi, negocieri si intelegeri, Adunarea Generala a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti s-a incheiat cu toate punctele de pe ordinea de zi aprobate. Reales presedinte cu majoritate de voturi, Stere Farmache (foto) are o echipa aproape noua si tanara in Consiliu.

In timpul AGA, se vorbea de “lista lui Farmache”, opt candidati care aveau sa intre in consiliu, dupa voturile actionarilor care l-au ales presedinte inca din primul tur.

Pana la urma, dupa indelungi negocieri si intelegeri, in CA au intrat 6 oameni din echipa presedintelui si inca doi din cealalta tabara (Andrei Siminel si Mircea Botta). Vezi cum arata noul CA al Bursei.

Farmache spune insa ca sustinerea actionarilor s-a vazut de la alegerea sa cu 57% din voturi in primul tur si acest lucru s-a reflectat si in votul pentru administratori.

“Sper ca in acest consiliu sa joc rolul unui factor de coeziune si echilibru in aceasta echipa. Nu ii cunosc decat pe cei cu care am mai lucrat in Consiliu sau in alte organisme, dar sunt oameni cu potential”, a declarat Farmache, pentru Wall-Street.

Urmatorul pas este aprobarea consiliului de catre CNVM, de care se va ocupa executivul Bursei si care este o masura logica, mai ales ca toti administratorii sunt autorizati prin natura functiei, a mai spus presedintele BVB.

Insa tensiunile s-au terminat, nimeni nu are de gand sa conteste AGA si lucrurile merg mai departe. Insa consiliul are nevoie de unitate si colaborare pentru a raspunde nevoilor pietei.

“Este vorba de o echipa relativ noua, care se poate implica, mai ales ca s-a vazut ca au avut sustinerea actionariatului si ca au fost uniti. Din punct de vedere la nivel de presedinte, Stere Farmache poate sa faca o figura frumoasa, sa se implice, mai ales ca are si experienta ultimilor 15 ani”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust.

El sustine ca faptul ca mai sunt doi membri din afara taberei lui Stere Farmache poate fi un element de echilibru.

“Este un consiliu cu sustinere, ar trebui sa fie uniti si sa mearga mai departe in planurile lor privind Bursa de Valori Bucuresti. Sper ca acest CA sa faca mai multe decat ce s-a realizat in ultimii doi-trei ani”, a mai spus Simionescu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri