1 / 5

Ciorcila: Vrem o bursa lichida pentru Banca Transilvania

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 28-29 aprilie, conducerea Bancii Transilvania a propus, pe langa majorarea capitalului social cu 391,58 milioane de lei (96,17 mil. euro) si aprobarea listarii pe pietele externe. Practic, este vorba de un acord de principiu al actionarilor pentru a demara listarea, estimata de Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, pentru finalul acestui an.

"In momentul de fata vrem sa obtinem o aprobare de principiu de la actionari, pentru ca sunt multe chestiuni tehnice de rezolvat pentru o eventuala listare”, a declarat Horia Ciorcila (foto), pentru Wall-Street.

El a explicat ca vizeaza o listare duala, la Viena sau Varsovia, doua piete de referinta pentru regiune, dar Bursa din Viena ramane prima optiune, fiind centrul financiar al Europei de Est, cu lichiditate foarte mare.

“Piata din Romania este foarte putin lichida si nu cred ca mai este in avantajul investitorilor si actionarilor bancii sa fie listati doar aici, pe o piata cu un rulaj zilnic de 5 milioane de euro. Vrem sa le dam posibilitatea de a tranzactiona titlurile pe o piata cu o lichiditatate de 60-70 de ori mai mare decat la BVB", a mai spus Ciorcila.

In opinia sa, dupa acordul de principiu al actionarilor, partea tehnica nu ar trebui sa dureze foarte mult, asa ca spera ca pana la finalul anului sa se concretizeze acest proiect.

Desi Bursa din Viena are o piata mult mai competitiva, emitenti de calibru si o concurenta mai mare, presedintele TLV este convins ca banca va fi un emitent interesant pentru investitorii straini.

"Pana la urma este o listare duala, compania va ramane si la Bucuresti, dar cream posibilitati pentru toti investitorii", a mai spus Ciorcila.

Adi Lupsan, director adjunct la Intercapital Invest, crede ca listarea la Viena este o miscare foarte inteligenta si bine gandita a celor de la Banca Transilvania.

“TLV are avantajul ca este o banca locala, cu o cota de piata buna iar listarea duala ii va spori lichiditatea. Nu cred ca va aduce ceva spectaculos, dar nici nu va avea niciun efect negativ. Insa este un pas foarte important”, a declarat Lupsan pentru Wall-Street.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri