1 / 4

Evolutii mixte in ultima saptamana

Valoarea totala tranzactionata saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti a scazut cu 40%, fiind de 200,31 milioane lei, din care 35% reprezinta tranzactii cu obligatiuni.

Lichiditatea la BVB a fost sustinuta de titlurile SIF Oltenia si Banca Transilvania, acestea acumuland 19% si respectiv 12% din valoarea totala.

Sectorul financiar-bancar a insumat 59% din totalul schimburilor de la BVB, iar sectorul petrolier a reprezentat 6% din valoarea totala a tranzactiilor, informeaza raportul saptamanal al casei de brokeraj Intercapital Invest.

In aceasta saptamana s-au inregistrat tranzactii cu obligatiuni in valoare de 69,52 milioane lei, toate fiind realizate pe titluri de stat.
In saptamana care s-a incheiat, BET si BET-C au inregistrat o crestere de 1.86, respectiv 2.95 procente, in timp ce BET-FI a avansat cu 1.64%.

”Stirile venite din zona euro au pus o presiune negative pe bursele europene la final de saptamana, fiind influentata si piata locala care a inregistrat pana in acest moment cresteri importante”, sustin analistii Intercapital Invest.

Lichiditatea medie zilnica s-a apreciat cu 37.15% pana la 25.92 milioane, in timp ce capitalizarea bursiera a urcat cu 2.74% fata de saptamana anterioara, pana la 97.616 mld lei. 36 de emitenti au crescut, 10 au stagnat si 21 au scazut.

“Bursa a cunoscut evolutii mixte in ultima saptamana, per total indicii inchizand cu evolutii cuprinse intre 1% si 2%. Daca anul trecut, peste 90% din companii se tranzactionau cu discounturi importante fata de valorile lor pe baza de fundamente, in prezent investitorii au inceput sa faca mai activ selectia intre actiuni, anumite companii care nu au recuperat indeajuns corectia dupa 2007-2009, inregistrand aprecieri importante”, se mai arata in Puls Capital.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri