1 / 4

Termen estimativ pentru listare - Sfarsitul lui 2010

Pentru a continua evolutia inspre listarea pe bursa, urmatorul pas pentru lantul de retail este transformarea in Diverta Holding. Compania pregateste evaluarea impreuna cu casa de investment banking Altria Capital, in timp ce listarea va fi intermediata de brokerul Intercapital Invest.

Termenul estimativ pentru listarea la bursa este sfarsitul anului 2010, a declarat, pentru Wall-Street, Amalia Buliga (foto), CEO Diverta.

Pana in prezent, nu s-au luat decizii concrete privind procentul din actiuni care va fi listat sau daca va avea loc o oferta publica initiala. “Aceste decizii depind de situatia la momentul listarii, si cel mai probabil se va comunica decizia imediat dupa terminarea evaluarii companiei, care este in curs. Listarea este gandita ca o finantare a working capital-ului, urmata apoi de un exit partial”, a mai explicat CEO-ul Diverta.

In prezent, Diverta detine 62 de magazine in 39 de orase, cu o suprafata de retail de peste 24.000 mp, inclusiv cel din Republica Moldova. Cu un market share de peste 35% pe piata de carte din Romania, Diverta isi propune mentinerea pozitiei de lider in retailul de specialitate romanesc.

Diverta a incheiat anul financiar 2009 cu o cifra de afaceri de 35 milioane euro, in scadere cu aproximativ 30% fata de anul 2008.

“Adaptarea Divertei pentru listare este o preocupare prioritara pentru Diverta, deoarece atragerea de investitori este un aspect cheie de crestere al business-ului. In acest context, profitul devine obiectivul principal si pentru asta centrele de venit si cost nu vor mai fi arbitrate separat. Urmarim ca fiecare functie sa devina un centru de profit independent", a declarat Amalia Buliga.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri