1 / 5

Mutarea atentiei pe emitentii mici, urmare a cresterii apetitului la risc

Aprecierea puternica a indicelui BET in cursul anului trecut a dus la diminuare potentialului de crestere pe termen scurt a actiunilor lichide in 2010, multe dintre aceste companii tranzactionandu-se foarte aproape de valoare lor intrinseca. Astfel, actiunile companiilor mici au intrat in atentia investitorilor.

“Ce trebuie precizat este insa faptul ca aprecierea indicelui BET in 2010, chiar daca este una consistenta, se datoreaza intr-o proportie mare unor evolutii pozitive in lant si nu neaparat unor fundamente solide, euforia creata de actiunile nelichide ducand la cresteri generalizate la bursa”, a declarat Andreea Gheorghe (foto), directorul departamentului de analiza la Intercapital Invest, pentru Wall-Street.

Astfel, prin prisma evolutiei foarte bune din ultimele trimestre, blue-chips-uri si-au atins potentialul de crestere, cel putin din punctul de vedere al analizei fundamentale. “In acest context, am asistat la orientarea investitorilor pe plan intern spre companiile mai putin lichide, atat de pe BVB, cat si de pe Rasdaq”, apreciaza Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri